Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2017 10:51

Без оцінок і домашніх завдань - як молодші школярі навчатимуться з вересня

Без оцінок і домашніх завдань - як молодші школярі навчатимуться з вересня
Раз на тиждень на уроках фізкультури учні можуть займатися хореографією, плаванням, танцями чи іншими видами спорту. Фото: infovoronezh.

Міністерство освіти і науки оприлюднило вимоги до навчання молодших школярів у новому навчальному році.

Про це йдеться у методичних рекомендаціях міністерства на сайті відомства.

У першому класі школярі не отримуватимуть домашніх завдань. У 2-4 класах обсяг роботи вдома має бути незначним. На виконання уроків учні 2-го класу повинні витрачати не більше 45 хв., 3-го - 1 год. 10 хв., 4-го - 1 год. 30 хв.

Учні молодших класів не матимуть домашніх завдань на вихідні, свята та канікули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповіла, чому не варто навантажувати дітей додатковими заняттями

"Недопустиме перевантаження учнів завданнями, які містяться у додаткових посібниках, зошитах з друкованою основою: зафарбовування малюнків, складання схем, таблиць, виконання додаткових завдань і вправ, написання домашніх творів", - йдеться у повідомленні.

У 1-му класі учням не ставитимуть оцінок. Оцінок можуть не отримувати й учні 2-го класу, якщо так вирішить адміністрація школи. Учнів 2-4 класів оцінюватимуть за 12-бальною шкалою.

Раз на тиждень на уроках фізкультури учні можуть займатися хореографією, плаванням, танцями чи іншими видами спорту. Для цього у школах мають бути відповідні умови.

Вчителі мають право самостійно організовувати навчально-виховний процес. Вони можуть переносити теми уроків, збільшувати або зменшувати кількість годин на вивчення матеріалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує зібрати дитину у перший клас

Педагоги також мусять запроваджувати інтегровані уроки.

"Головною метою інтегрованих уроків має бути не виклад максимального об'єму інформації, а формування цілісної картини світу і підвищення пізнавального інтересу учнів", - йдеться у рекомендаціях МОН.

Міністерство освіти підготувало проект концепції початкової освіти. Якщо його ухвалять, то у 1-3-х класах скасують оцінки. У міністерстві пропонують повідомляти учням про їхні старання: "молодець", "добре" чи "чудово". У 4-му класі оцінки у щоденнику виражатимуть словами: "відмінно" (В), "добре" (Д), "задовільно" (З), "потребує покращення" (П).

Зараз ви читаєте новину «Без оцінок і домашніх завдань - як молодші школярі навчатимуться з вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути