понеділок, 20 вересня 2021 15:06

"АвтоКрАЗ" виготовив геолокаційний причіп для управління безпілотними вантажівками
4

Фото: Кременчуцька газета

"АвтоКрАЗ" розробив геолокаційний причіп для системи управління безпілотними вантажними автівками. Його вже використовують у кар'єрах підприємств компанії Ferrexpo.

В Україні немає аналогів цьому виробу, розповів головний конструктор підприємства "АвтоКрАЗ" Сергій Васечек "Кременчуцькій газеті".

"Сучасне видобування руди вимагає великої кількості часу, який витрачається на виробництво. Багато використовується автомобілів великих, які вивозять руду. Вони керуються уже комп'ютерами та працюють безпілотно.

Аби вони правильно працювали, потрібно ними керувати, слідкувати за їхнім рухом, контролювати й коректувати. Для цього існують такі вироби, як мобільні точки зв'язку. Вони автономні, енергонезалежні від джерела живлення. Це фактично незалежна сонячна електростанція. У відсутність сонця вона безперебійно переходить на живлення від акумулятора", - розповів Васечек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АвтоКрАЗ" уклав контракт на поставку вантажівок для армії США

Геолокаційний причіп виготовили на замовлення Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. На все пішло близько пів року.

Для винаходу використали лише якісні матеріали. Він повинен працювати як за високих, так і за низьких температур.

Серце конструкції - електростанція. Цей відсік містить контролер, автомат запуску/зупинки генератора. Поруч у відсіку містяться акумуляторні батареї. У робочому стані вони підіймаються, фіксуються і дозволяють причепу переміщуватися. На пристрої установлені відеокамери, які відслідковуватимуть переміщення в режимі онлайн. Він також оснащений шлагбаумом, який може перекривати зону руху транспорту.

"В інтернеті існує багато інформації про такі вироби. У Європі вони, звичайно, існують, але занадто дороговартісні й не зовсім пристосовані до наших умов. Ми створювали під конкретне технічне завдання, як потрібно було замовнику", - пояснює Васечек.

"АвтоКраз" створив шасі для радіолокаційної станції армії. Нова трикоординатна радіолокаційна станція 35Д6М здатна працювати майже в будь-яких кліматичних умовах та гірській місцевості, кажуть на підприємстві.

Зараз ви читаєте новину «"АвтоКрАЗ" виготовив геолокаційний причіп для управління безпілотними вантажівками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути