Ексклюзиви
субота, 08 травня 2021 10:28

Заарештували творця комп'ютерного вірусу

Заарештували творця комп'ютерного вірусу
Поліція заарештувала 18-річного хакера фото: media.az

8 травня 2004 року німецька поліція заарештувала 18-річного творця комп'ютерного вірусу Sasser. Протягом декількох днів він заразив 250 тис. комп'ютерів у всьому світу. Коли Sasser проникав у машину, він сканував інтернет для пошуку інших комп'ютерів із діркою і посилав їм себе.

Поширювався Sasser в глобальних мережах, використовуючи для свого розмноження уразливість в службі LSASS Microsoft Windows. Хробак небезпечний тим, що для зараження комп'ютера не вимагає будь-якої взаємодії з користувачем машини.

Ознакою зараження комп'ютера є повідомлення про помилку LSA Shell (Export version) і наступне за ним повідомлення про необхідність перезавантажити комп'ютер. Ці повідомлення з'являлися не тільки при першому зараженні, але і при кожній наступній атаці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft виправила серйозну помилку у Windows

Автором комп'ютерного вірусу виявився 17-річний німецький хакер Свен Яшан. Його знайшли і затримали в травні 2004 року за допомогою інформаторів. За його упіймання компанія Microsoft оголосила винагороду в розмірі $250 тис.

У липні 2005 року суд міста Вердена визнав Яшана винним у маніпулюванні даними, комп'ютерному саботажі і проникненні в корпоративні мережі. Хакера засудили до 1 року і 9 місяців позбавлення волі умовно з випробувальним терміном 3 роки.

7 травня 1946 року японські бізнесмени Акіо Моріта і Масару Ібука заснували Sony Corporation. На сьогодні Sony Corporation — операційний підрозділ, що входить до складу холдингу Sony Group. Сучасна назва Sony походить від латинського слова "звук". Акіо Моріта намагався знайти слово, якого немає в жодній мові світу.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували творця комп'ютерного вірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути