вівторок, 21 липня 2020 11:32

Арабський марсохід "Надія" шукатиме воду на Червоній планеті

Арабський марсохід "Надія" шукатиме воду на Червоній планеті
Арабський марсохід завважки в майже півтори тонни. Фото https://twitter.com/AlArabiyа

20 липня Об'єднані Арабські Емірати вперше в арабському світі успішно здійснили запуск зонда "Надія" до Марсу. Марсохід "Надія" завважки в майже півтори тонни до Червоної планети долетить за сім місяців.

"Надія" - перший зонд на Марс, який створили в Об'єднаних Арабських Еміратах. Через погану погоду старт з космодрому острова Танегасіма відкладали двічі, та цього разу умови для запуску були ідеальними. Про це повідомляє ТСН.

"Надія" має здолати 500 млн км космічного простору. А це означає, що до Марсу зонд дістанеться не раніше лютого. Розробляли його арабські інженери шість із половиною років. Це перший їхній такий досвід, а тому за вчителів залучили фахівців зі Сполучених Штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Марс запускають першу арабську місію

Червону планету "Надія" вивчатиме з орбіти. Зосередиться на атмосфері, кліматі, погоді. Зокрема, досліджуватиме циркуляцію повітряних потоків у різні години та сезони та спробує дослідити, чому планета втратила воду.

Місії на Марс саме на останніх етапах і справді часто завершуються провалом. За часом запуску марсоходу ім уже вдалося навіть випередити Сполучені Штати, але технологічно Америка залишається потужнішою. Свій новий космічний апарат "Наполегливість" вартістю у $3 млрд NASA запустить не раніше 30 липня. На початку наступного року він почне збирати зразки гірських порід та ґрунту, аби з'ясувати, чи було життя на Марсі.

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів планує побудувати на Червоній планеті перше місто через 100 років. Проєкт називається "Марс-2117". Футуристичне місто буде розміром із Чикаго і з населенням у 600 тис. людей. Про це заявив прем'єр ОАЕ Мухаммед ібн Рашид Аль Мактум.

Зараз ви читаєте новину «Арабський марсохід "Надія" шукатиме воду на Червоній планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути