Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2017 11:48

ОАЕ стане першим колонізатором Марсу
3

Макет проекту міста "Марс 2117"
Макет проекту міста "Марс 2117"
Макет проекту міста "Марс 2117"

Влада Об'єднаних арабських еміратів планує побудувати на Червоній планеті перше місто через 100 років. Проект називається "Марс-2117".

Футуристичне місто буде розміром як Чікаго і населенням у 600 тис. людей. Про це заявив прем'єр ОАЕ Мухаммед ібн Рашид Аль Мактум.

"Висадка людей на інших планетах була давньою мрією людства. Наша мета полягає в тому, щоб ОАЕ очолили міжнародні зусилля щодо втілення цієї мрії в життя", - сказав прем'єр. Уже представили макет і модель майбутнього міста Mars-2117 у форматі віртуальної реальності на Всесвітньому урядовому саміті, передає gogetnews.

"Проект "Марс-2117"- це паросток майбутніх наукових досягнень і знань, який ми садимо сьогодні для майбутніх поколінь, рухомі жагою пізнання", - підкреслив емір Дубая.

Для реалізації цього проекту ОАЕ залучить іноземних партнерів. У рамках проекту "Марс-2117" складеться міжнародна команда вчених, яка у найближчі роки прискорить темпи колонізації Марса, розраховує прем'єр-міністр ОАЕ. Пообіцяв на базі національних університетів ОАЕ створити науково-дослідні центри і посилити науково-технічну базу країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Придумали, куди поселити людей на Марсі

ОАЕ входять в число дев'яти країн з найбільшими інвестиціями в космічну науку.

Поки що ОАЕ планує відправити на Марс орбітальний апарат Hope у 2021 році.

40 років тому Дубай із невеликого рибальського села перетворився у центр ділового світу, туризму і торгівлі на узбережжі Близького Сходу, а також це другий за розміром місто в ОАЕ і одне з найбагатших міст.

Раніше повідомляли, що колонізатори червоної планети матимуть надувні будинки з льоду, які захищатимуть людей від радіації.

Зараз ви читаєте новину «ОАЕ стане першим колонізатором Марсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути