вівторок, 24 січня 2017 10:08

Розпочали експеримент, який імітує життя на Марсі

Розпочали експеримент, який імітує життя на Марсі

На острові у Гаваях розпочали експеримент, який імітує життя на Марсі. Дослідницький комплекс розташований на висоті 2,5 км над рівнем моря на щитовому вулкані Мауна-Лоа.

Шестеро вчених з Гавайського університету протягом восьми місяців житимуть в умовах, подібних до умов на червоній планеті. До складу місії увійшли шість осіб: четверо громадян США - архітектор, лікар, ґрунтознавець і пілот, французький астробіолог і німецький фізик, повідомляє rian.com.ua. Кожен член групи матиме окрему кімнату з невеликими ліжком і столом.

Команда добровольців житиме в спеціальному куполі. Його діаметр - 11 м. Висота - 7 м. Поруч розташована невелика сонячна електростанція, пише news.join.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 космічних фото NASA

Протягом місяців експерименту команда не матиме контактів із зовнішнім світом. Єдина комунікація - радіозв'язок з кураторами дослідження. Цей сигнал доходитиме із 20-хвилинною затримкою. Так само відбувалося б, якби вони виходили на зв'язок з Марса на Землю. Їстимуть вчені консерви, сублімовані і заморожені продукти. Воду доведеться економити.

Для експерименту співробітники та студенти коледжу дизайну американського штату Род-Айленд розробили спеціальний скафандр, інформує ntdtv.ru. Костюм допоможе учасникам досліду реалістичніше виконувати роботу у відкритому просторі.

"Костюм складається з декількох частин. Це жорстка верхня частина з вуглетканини з м'якими елементами. До неї кріпляться м'які штани, щільні рукавички і черевики. Знизу - легкий спортивний одяг та система рідинного охолодження. Вона складається з трубок, якими тече вода, це дозволяє охолоджуватися", - каже учасник експерименту Анджей Стюарт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польоти у космос стають доступними

Дослідження допоможе вченим краще зрозуміти, як реагує організм людини на тривалу ізоляцію, і наскільки змінюється її працездатність.

Цей експеримент, який фінансує NASA, стане п'ятим за рахунком. Попередній тривав рік.

Науковці Кармен Келер з Німеччини та Іньіго Муньос Елорса з Іспанії провели прогулянку в сріблястих костюмах космонавтів льодовиком Каунерталь у Тіролі в Австрії. Вони входять до команди Австрійського космічного форуму, яка на висоті 2700 м знайшла "ідеальні умови" для імітації перебування на Марсі.
Зараз ви читаєте новину «Розпочали експеримент, який імітує життя на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути