Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 16:12

Якими знаннями мають володіти діти перед вступом до школи

Якими знаннями мають володіти діти перед вступом до школи
Якими знаннями мають володіти діти перед вступом до школи фото: Freepic

Після запуску Нової української школи 2018 року першокласникам не задають домашніх завдань і не ставлять оцінок. Це необхідно для того, щоб дошкільнята змогли адаптуватися до нового навчального середовища. Вихователька Аліна Савченко розповіла Gazeta.ua, якими знаннями мають володіти діти, щоб вони могли почуватися комфортно серед однолітків.

"Існує багато різноманітних тестів і критеріїв, які визначають готовність до школи. Усе навчання дітей базується на ознайомленні із соціумом, природним довкіллям, конструюванням, логіко-математичним зв'язком, розвитком мовлення і культури спілкування, фізичним розвитком. Дитина повинна вміти називати геометричні фігури, володіти додаванням і відніманням у межах 10, мати розвинуте логічне мислення, уяву та пам'ять", - каже Аліна Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випускників шкіл звільнили від державної атестації

Перед вступом до 1-го класу діти проходять анкетування, яке необхідне для перевірки знань у різних галузях.

"Дошкільнята мають знати щонайменше назви 5 тварин і 5 птахів України. Повинні робити звуко-буквений аналіз слова, а також мати навички читання. Діти мають знати геометричні фігури, мати уявлення про приклади, задачі, вимірювання маси та довжини. Варто також знати професії, правила поведінки в соціумі та навички етикету", - додає Аліна Савченко.

Торік у Києві скоротилася кількість першокласників. Так, 1 вересня 2020 року за парти 429 закладів сіли більш як 30 тис. першокласників, які навчатимуться за програмою Нової української школи, а 2019-го їх було майже 33 тис. в 430 школах.

Зараз ви читаєте новину «Якими знаннями мають володіти діти перед вступом до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути