четвер, 12 січня 2017 16:42

Які небезпеки очікують людство 2017 року

Які небезпеки очікують людство 2017 року

На зустрічі неурядової організації в Давосі експерти Всесвітнього економічного форуму назвали основні небезпеки для людства у нинішньому році.

На найбільших ризиків автори доповіді внесли екстремальні погодні явища, природні катастрофи, вимушену міграцію та великі шахрайства.

Цього року у ТОП-5 ризиків вперше увійшли терористичні атаки, які у 2016-му ширилися Європою. Раніше їхнє місце займали "міждержавні конфлікти з регіональними наслідками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату знищення Землі

До цьогорічного списку ризиків увійшли також хакерські атаки, незаконна торгівля зброєю, радіоактивними речовинами, наркотиками, міждержавні конфлікти і провали урядів.

Серед найбільших довгострокових ризиків, які залишаються актуальними з року в рік, експерти назвали нерівність. Саме вона призводить до поляризації суспільства. Наслідком цього стає слабке зростання економіки і сповільнення технологічного прогресу.

На думку вчених, найбільш руйнівний ефект для людства також може мати продовольча криза та безробіття.

Фахівці склали рейтинг лідерів, які складають найбільшу небезпеку для всього світу.Першим у переліку став російський президент Володимир Путін. На думку експертів, його заяви про "національні інтереси" дають серйозні підстави для побоювань. У 2016 році Путін та його прибічники все активніше підтримували Башара Асада у військових діях на території Сирії.
Зараз ви читаєте новину «Які небезпеки очікують людство 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути