четвер, 19 січня 2023 03:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Як правильно вибрати повербанк і не пошкодувати: кілька простих порад

Як правильно вибрати повербанк і не пошкодувати: кілька простих порад
В умовах постійних перебоїв з електропостачанням через російські обстріли майже неможливо обійтися без повербанка. Фото: 0564.ua

В умовах постійних перебоїв з електропостачанням через російські обстріли майже неможливо обійтися без зовнішнього акумулятора (універсальної батареї) відомої, як Power Bank.

Завдяки збільшенню кількості заряду, можна завжди залишатися на зв'язку, що особливо актуально в нинішніх умовах. Такі батареї прості та універсальні, тому підходять практично всім сучасним смартфонам та мало чим відрізняються в модельному ряді. Утім, дещо про них все-таки потрібно знати, щоб потім не шкодувати витрачених грошей.

Заздалегідь визначте необхідну вам ємність

Більшість повербанків, навіть порівняно компактних, має ємність 10 тис. мАг. Якщо потрібно більше, готуйтеся до того, що повербанк буде значно більшим і важчим.

При цьому варто пам'ятати, що ніякої зовнішній акумулятор не здатний передати 100% того, що вказано в технічній документації.

Справа в тому, що передавати весь заряд повербанк не може через фізичні обмеження. Роз'єми та внутрішня електроніка призводять до деяких втрат при передачі електрики. Від цього фактична ємність стає меншою за зазначену.

Усі великі виробники (за винятком китайських ноунеймів) пишуть на упаковці реальну вихідну ємність. У якісних повербанках це значення становить 80-95% від заявленої на лицьовій частині.

Якщо ви збираєтеся заряджати тільки один смартфон, найімовірніше, вистачить повербанка на 10 000 мАг. Але якщо плануєте підживлювати кілька девайсів, в тому числі ноутбук або планшет, то краще вибирати модель на 20 000-30 000 мАг.

Дізнайтесь вихідну силу струму повербанку

На упаковці мають бути вказані параметри на зразок 10V (вольт) 2А (ампера) у графі OUTPUT. Нас цікавить друге значення.

Якщо ми говоримо про вихідну силу струму, то необхідно, щоб вона була не меншою за необхідну потужність вашого смартфона. Це можна дізнатися на сайті виробника або можна просто взяти комплектний блок живлення та подивитися, що вказано на ньому. Інакше смартфон може заряджатися надто повільно.

Чим вища вихідна сила струму – тим швидше буде заряджатися смартфон.

Це можна зрозуміти за цифрами у графі INPUT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 налаштувань смартфона, які допоможуть економити заряд батареї

Визначте, які типи швидкої зарядки підтримує повербанк

Дуже часто виробники смартфонів та чіпів люблять робити свої формати швидких зарядок. Наприклад, у Qualcomm формат швидкої зарядки Quick Charge, Oppo Super Vooc, всі сучасні пристрої Apple сумісні з Power Delivery.

Функція швидкої зарядки присутня не у всіх повербанках. Однак її наявність дозволяє істотно економити час поповнення енергії в телефонах.

Тому перед придбанням повербанку дізнайтеся, яку швидку зарядку підтримує ваша техніка. Під неї і потрібно купувати повербанк, інакше ризикуєте заряджати свій смартфон базовою потужністю протягом двох-трьох годин.

Вивчіть роз'єми та кабелі

Дешевші моделі зовнішніх акумуляторів продаються без кабелю для зарядки. Розробники передбачають, що користувачі самі докуплять потрібну периферію або будуть використовувати ту, яка йшла в комплекті з телефоном.

У таких випадках, варто дізнатися тип USB роз'ємів, які є у повербанка.

Деякі зовнішні акумулятори продаються з підключеним або навіть вбудованим кабелем. У таких випадках обов'язково варто уточнити який кінець кабелю з боку смартфона. Зазвичай це порт microUSB, Lightning або USB‑C. Порівняйте дані перед покупкою, щоб не придбати невідповідну модель.

В умовах щоденних вимкнень електроенергії українці роздумують над тим, як працювати дистанційно без світла і зв'язку.

Забезпечити роботу Wi-Fi, приміром, можна й за відсутності електрики. Для цього необхідно під'єднати роутер до павербанка. Gazeta.ua розповідає, як це можна зробити.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вибрати повербанк і не пошкодувати: кілька простих порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути