Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 13:15

Як позначаються на здоров'ї перепади температури

Як позначаються на здоров'ї перепади температури
Раптові перепади температури найбільш небезпечні у більш теплі дні.Фото: blagophilips.com.ua

Різкі перепади температури призводять до серцевих нападів. Тому зміна клімату може збільшити їх ризик.

Такі результати дослідження представили на 67-х щорічних наукових зборах Американської кардіологічної колегії. Про це пишуть cikavosti.

Дослідження американських медиків базується на даних про здоров'я більш ніж 30 тис. пацієнтів. Вони лікувалися у 45 лікарнях штату Мічиган з 2010-го по 2016-й. Усі хворі перенесли черезшкірне коронарне втручання. Цю процедуру застосовують, щоб відкрити забиті артерії, пошкоджені у результаті інфаркту міокарда.

Дослідники врахували температуру, що передувала кожному інфаркту. Виявилося, що ризик серцевого нападу збільшувався на 5% при перепаді температури у п'ять градусів. Перепад у понад 25 градусів підвищував ризик набагато сильніше, ніж 10-25-градусні коливання

"Коливання температури повітря можуть потенційно призвести до збільшення кількості серцевих нападів і в майбутньому вплинути на сердечне здоров'я у глобальному масштабі. В організму людини є ефективні системи реагування на зміни температури. Але більш різкі і екстремальні коливання створюють більше стресу для цих систем. Це може призвести до проблем зі здоров'ям", - каже один з авторів дослідження, науковець з Мічиганського університету Хедвіг Андерссон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільшу шкоду від електронної сигарети

Раптові перепади температури найбільш небезпечні у теплі дні.

Ішемічна хвороба серця - одне з найпоширеніших захворювань у світі. Вчені розробляють нові методи боротьби з хворобою. Серед останніх інновацій - біологічні, або, як їх ще називають, саморозсмоктувані стенти. Вони не викликають таких ускладнень, як постійні.

Зараз ви читаєте новину «Як позначаються на здоров'ї перепади температури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути