понеділок, 26 лютого 2018 09:13

Біорозчинні стенти: новинка проти ішемії

  Біологічні саморозсмоктувані стенти - це порожнисті циліндри, виготовлені на основі молочної кислоти
Біологічні саморозсмоктувані стенти - це порожнисті циліндри, виготовлені на основі молочної кислоти

Ішемічна хвороба серця - одне з найпоширеніших захворювань у світі. Вчені розробляють нові методи боротьби з хворобою. Серед останніх інновацій - біологічні, або, як їх ще називають, саморозсмоктувані стенти. Вони не викликають таких ускладнень, як постійні.

Саморозсмоктуваний стент - що це?

  Біологічні саморозсмоктувані стенти - це порожнисті циліндри, виготовлені на основі молочної кислоти
Біологічні саморозсмоктувані стенти - це порожнисті циліндри, виготовлені на основі молочної кислоти

Біологічні саморозсмоктувані стенти - це порожнисті циліндри, виготовлені на основі молочної кислоти. Їх завдання - збільшити просвіт судини, "засміченої" холестерином. Після того, як артерія відновила свою функцію, розсмоктувальний стент розпадеться на воду і вуглекислий газ. Ці речовини звичні і безпечні для людського організму.

Постійні vs. біологічні стенти

Відкладення холестерину заважають руху крові, розвивається ішемічна хвороба серця, страждає міокард. Виникає стенокардія та хронічна серцева недостатність, це може привести до інфаркту.

Щоб зупинити розвиток хвороби, лікарі застосовують стентування. У посудину за допомогою катетера вводять циліндричний каркас - стент. Він розсовує стінки судини, і нормальний рух крові, робота серця відновлюються.

До недавнього часу лікарі використовували тільки постійні стенти. Вони зроблені з матеріалів з різними покриттями, частина з них містить ліки.

Але використання постійних стентів може викликати ускладнення. У деяких пацієнтів виникає серйозна запальна реакція, і артерія звужується повторно.

Також всередині і на поверхні стента можуть збиратися згустки крові. Щоб уникнути цього пацієнти все життя приймають антикоагулянти. Ліки можуть викликати побічні ефекти, а надто висока доза загрожує матковими і шлунковими кровотечами.

Ще один недолік постійних стентів в тому, що судина всередині ущільнюється, втрачає еластичність, гірше скорочується і проштовхує кров.

Крім того, установка стента не гарантує, що холестерин не нагромадиться знову в цьому ж місці. При скупченні холестерину операцію проводять повторно, а в деяких випадках пацієнту буде показано аортокоронарне шунтування.

На відміну від постійних, біологічні стенти не викликають подібних ускладнень.

Біорозчинні стенти Absorb

Розсмоктувані стенти, як і постійні, розширюють судини. Але артерії залишаються еластичними, і лікарі без проблем зможуть провести повторне стентування.

Біорозчинні стенти Absorb три місяці виділяють ліки, які перешкоджають повторному звуженню артерії. Через 2 роки після імплантації вони розпадаються на воду і вуглекислий газ. Артерія на той час розширюється і повноцінно функціонує самостійно.

Дану технологію активно застосовують в ізраїльській клініці "Герцлія". Щороку тут проводять 5 000 операцій на серці та органах грудної клітки.

За посиланням ви можете прочитати відгуки про ізраїльську клініку "Герцлія".

Процедура імплантації та відновлення після втручання займає кілька днів. Цей час пацієнт буде перебувати в окремій палаті з рівнем комфорту 5-зіркового готелю.

Зараз ви читаєте новину «Біорозчинні стенти: новинка проти ішемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути