Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 17:58

Як перегляд серіалів впливає на мозок

Як перегляд серіалів впливає на мозок
61% опитаних дивляться серіали запоєм. Фото: gorabbit.

Перегляд серіалів запоєм уповільнює кровообіг і метаболізм. Це провокує ожиріння та появу цукрового діабету.

Серіали із складним сюжетом виснажують емоційно і розумово. Можуть виникнути проблеми з психікою, зокрема хандра та депресія, пише nv.ua.

Тривалий перегляд серіалу провокує збудження нервової системи. Крім того, вони впливають на те, яким людина бачить реальний світ.

Емоційний стан після перегляду серіалу залежить від того, як людина почувалася перед початком сеансу. У тих, хто намагався у такий спосіб позбутися тривоги, виникає безсоння.

За результатами дослідження компанії Netflix, 61% опитаних дивляться серіали запоєм. Тобто, переглядають від 2 до 6 епізодів одного і того самого серіалу за 1 присід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кращі екранізації Шерлока Холмса

"Це роблять з кількох причин. Канали пропонують наступний епізод, як тільки закінчиться попередній. Сценаристи поміщають цікавий момент у кінці кожного епізоду. Мозок влаштований так, що людині складно відірвати погляд, поки на екрані щось рухається", - каже директор Інституту досліджень комунікацій в Університеті Індіани Роберт Поттер.

Фахівець каже, якщо розв'язка епізоду відбувалася у кінці серії, то варто дивитися лише 20 хв. наступної. Так, закінчиться цікавий момент, але не це змусить просидіти ще годину за переглядом.

Викладач з маркетингу Лондонського університету Том ван Лаер провів дослідження феномену популярності "Гри престолів". Серіал став яскравою телевізійною подією за останні 6 років — кожен епізод 6-го сезону дивились понад 5 млн глядачів. Причини зацікавлення очевидні: велика насиченість сексом та насильством, підтримувана різноплановими смугами сюжетної лінії.

Зараз ви читаєте новину «Як перегляд серіалів впливає на мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути