середа, 26 грудня 2018 15:38

Як допомогти людині хворій алкоголізмом

Як допомогти людині хворій алкоголізмом
Лікування починається з детоксикації. Фото: Канал 24

Лікування хворих з алкогольною залежністю починається з хорошої діагностики.

Якісне обстеження дає можливість виявити стадію захворювання, тяжкість стану і запланувати стратегію лікування, розповідає нарколог Олег Страшок.

"Досить часто алкогольна залежність супроводжується депресивно або з тривожними розладами. У таких випадках, як правило, потрібне призначення ліків, наприклад антидепресантів, які будуть коригувати ці стани, говорить Страшок. - З самого початку лікування і на більш пізніх етапах тривалого лікування призначається психотерапія, спрямована на зміну звичок хворого і розвиток нових навичок для плідного, щасливого життя без алкоголю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підросли і менше курять: як з початку ХХІ ст. змінилися українці

За його словами, якщо брати класичний комплексний підхід, то лікування починається з детоксикації (очищення і відновлення організму від наслідків інтоксикації, викликаної алкоголем, запобігання ускладнень), на наступному етапі проводиться загальнозміцнююча терапія, далі ефективним є введення так званих протиалкогольних препаратів.

Свята - це не тільки приємні клопоти, вечірки, корпоративи, а й головний біль наступного ранку, почуття втоми, спустошеності та інші неприємні симптоми занадто бурхливої вчорашньої вечірки. Існує безліч препаратів від похмілля, але далеко не всі схвалені медиками - той же аспірин має ряд протипоказань і небажаних побічних ефектів. Але є цілком безпечні і навіть приємні методи відновлення після ядерної вечірки.

Зараз ви читаєте новину «Як допомогти людині хворій алкоголізмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути