четвер, 09 березня 2017 16:23

5 золотих правил виховання

5 золотих правил виховання
Як виховати людину. Фото - Kolobok.ua

Виховання дитини – відповідальний етап у житті кожного. У цій справі для батьків немає вихідних і канікул. Gazeta.ua поспілкувалася із дитячим психологом Іриною Губеладзе і виокремила 5 правил виховання в дитини.

1. Розвивайте стосунки

Потрібно поважати та будувати стосунки на взаємоповазі. Саме від цього залежить те, якою стане людина. Своїм прикладом треба вчити дитину спілкуватися з іншими людьми.

2. Встановлюйте норми та межі

Батьки - це ті люди, які першими починають визначати норми і межу дозволеного для дитини. Встановлення правил допоможе дитині структурувати картину світу та орієнтуватися в ньому. Це зробить оточення для неї безпечнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найнебезпечніший колір таксі

3. Живіть у хорошому оточенні

Друзі, яких виберуть ваші діти, впливатимуть на їхні моральні орієнтири, поведінку. Уважно придивляйтеся до сусідських дітей, цікавтеся репутацією школи, до якої ходять ваші діти. Подбайте про те, щоб розширити коло знайомств дитини.

4. Заохочуйте хороше, ігноруйте погане

Заохочуйте хорошу поведінку, і дитина буде частіше поводитися добре. Ігноруйте погану поведінку, і дитина поступово припинить вередувати. Будь-яка поведінка - це пошук уваги. Звертаючи велику увагу на капризи, ви даєте дитині зрозуміти, що істерика - це спосіб привернути до себе погляд і викликати реакцію.

5. Не ігноруйте питання дітей

Намагайтесь відповідати на всі питання, які ставить дитина. Ставте зустрічні питання. Найголовніше - навчити дитину самостійно знаходити відповіді на всі питання, що цікавлять.

Вживання невеликої кількості какао-продуктів може знизити артеріальний тиск. Німецькі вчені з Університету Бона дослідили вплив флаванолу епікатехіну на артеріальний тиск. Це - натуральний антиоксидант. Він міститься у фруктах, овочах, чаї, червоному вині та какао.

Зараз ви читаєте новину «5 золотих правил виховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути