середа, 29 березня 2017 12:35

З'явилися подробиці продажу "Сбербанка"

З'явилися подробиці продажу "Сбербанка"
Григорій Гусельников розкрив деталі продажу "Сбербанку" / Фото: Lenta.ru

Після продажу "дочки" "Сбербанка" фінустанову не вважатимуть російським. Проти неї не діятимуть санкції.

Про це розповів Григорій Гусельников, власник Norrvik Banka, який претендує на купівлю "Сбербанка", пише "Эхо Москвы".

"Банк купує на 45 відсотків латвійський Norrvik Banka. Латвія - країна Євросоюзу. Європейський Центральний банкрегулює Norvik Banka. Новий банк матиме цей бренд і це ім'я. Його регулюватимуть і керуватимуть з Євросоюзу. Не буде підстав вважати його російським. Решта 55 відсотків куплені Саїдом Гуцерієвим і мною. Ми громадяни Сполученого Королівства, тому з формального погляду банк не можна вважати російським", - сказав він.

За словами Гусельникова, банк купують з економічного інтересу.

"Український "Сбербанк" шостий за величиною банк у країні з великим розміром активів. Мій інтерес - економічний", - сказав він.

За яку ціну домовилися купити "Сбербанк", Гусельников не розкриває. Називає куплену установу перспективною.

"Останнім часом на українському банківському ринку відбулися помітні і драматичні події. Ринок очистили від величезної кількості банків, які такими і не були. Двадцятий за величиною банк країни має активи в розмірі 300 мільйонів доларів, тобто це за російськими мірками маленький банк. Уся банківська система доволі невелика. Фінустанова з такими активами - один з найбільших її учасників. Якщо прибрати виведені з ринку банки, то залишаться державні банки і банки з іноземним капіталом, зокрема з російською державною часткою, які зараз з ринку йдуть. У цій ситуації купити один з таких активів перспективно. Одразу отримуємо пристойну ринкову частку, а найголовніше - суттєві ринкові можливості щодо її розвитку та нарощування", - говорить власник Norrvik Banka.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк може заборонити продавати "Сбербанк" - експерти

Як зазначає Гусельников, українська економіка має перспективи.

"Вірю в перспективу її розвитку. Економіка України пройшла випробування, серйозний виклик, економічне падіння, пов'язане з втратою території, з відповідним лобовим вирахуванням валового національного продукту цих територій з її ВВП. Але нині це падіння стабілізувалося. У країни є всі ознаки для зростання, є доволі конкурентна перевага, зокрема на зовнішніх ринках", - каже банкір.

"Сбербанк России" домовився про продаж своєї української "дочки" консорціуму за участю латвійського Norvik Banka і білоруської компанії. Основним акціонером консорціуму, який придбав українську "дочку" "Сбербанка" є син голови ради директорів "Русснефти" Михайла Гуцерієва Саїд.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці продажу "Сбербанка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути