вівторок, 28 березня 2017 15:00

Нацбанк може заборонити продавати "Сбербанк" - експерти

Нацбанк може заборонити продавати "Сбербанк" - експерти
Нацбанк може заборонити продавати "Сбербанк" / Фото: 112 Україна

З продажем "Сбербанка" може відбутися зміна вивісок, а не зміна власників. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіли фінансист Олексій Лупоносов та економіст Борис Кушнірук.

"Консорціум, що хоче купити "Сбербанк", має російське коріння. Національний банк має перевірити такого покупця. Маємо залучити СБУ та інші компетентні органи. Останні мають остаточно роз'яснити, чи є там російський слід. Складається враження, що мова йде про зміну вивіски. Перше, що викликає сумнів, – час, за який знайшли інвестора", - говорить Лупоносов.

За його словами, за короткий строк знайти покупця на банк такого рівня неможливо.

"Щонайменше місяць іде на аудит і формування пропозиції інвестору. Потім треба звернутися до найбільших інвестиційних майданчиків. Запропонувати інвесторам ознайомитися із цим пакетом. Тоді вони приймають рішення. Після цього можна говорити про якусь угоду", – коментує Олексій Лупоносов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сбербанк" оголосив про продаж української "дочки"

Нацбанк може не дати згоди на номінальний продаж "Сбербанка", переконаний економіст Борис Кушнірук.

"Щоб продаж відбувся, потрібна згода Національного банку. Маю сумніви, що регулятор її дасть. Спробу замінити власника номінально було неважко передбачити. Тоді реальний власник не зміниться. Однак зі "Сбербанком" особлива ситуація. Має не втратити репутацію і виконати всі зобов'язання перед клієнтами. Запал у питанні з російськими банками пройшов. Тепер Росія шукатиме інші приводи для дестабілізації ситуації в Україні", - каже експерт.

Основним акціонером консорціуму, який придбав українську "дочку" Сбербанка РФ є син голови ради директорів "Русснефти" Михайла Гуцерієва Саїд. У Нацбанку заявили, що до них доки не надходила інформація про продаж.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк може заборонити продавати "Сбербанк" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути