понеділок, 12 грудня 2011 17:38

Жоден іноземець у нас не купить і гектара землі - Держземагентство

Жоден іноземець у нас не купить і гектара землі - Держземагентство

Іноземні фізичні та юридичні особи були зацікавленні у відкритті для них ринку української землі.

Про це заявив заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Микола Калюжний у ефірі "Ера ФМ".

"Іноземці дуже хотіли, щоб ми відкрили ринок землі для всіх, тому що скупити українські землі може будь-яка держава", - сказав він.

Чиновник пояснив, що іноземні юридичні чи фізичні особи можуть вільно орендувати земельні ділянки в Україні.

"Оренда у нас необмежена для іноземців, але у власність однозначно ні іноземець, ні іноземна юридична особа не має права купувати. Якщо іноземцю українська земля дісталася у спадок, то протягом одного року він повинен провести відчуження цієї ділянки. Якщо вона не зробить цього, то через суд це забереться і передасться державі", - зауважив Калюжний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про ринок земель остаточно ухвалять після Нового року

Заступник голови Держземагентства виключив можливість придбання іноземцями земельних ділянок в Україні шляхом зміни громадянства.

"Коли людина купує земельну ділянку, то обов'язково іде і реєструється у державному земельному кадастрі. І Державне агентство земельних ресурсів, і територіальні органи у кожному районі це все перевіряють. Якщо людина купила землю українцем, а потім стала іноземцем, то це все відслідковується, це є в земельному кадастрі, електронний реєстр ведеться по всій Україні. Можу на 100% сказати, що жоден іноземець у нас не купить ні одного гектара землі. А якщо він і купив, ми примусимо його віддати", - підкреслив Калюжний.

Нагадаємо, 9 грудня Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект про ринок землі, який подовжує мораторій на продаж землі до 1 січня 2013 року.

Того ж дня Верховна Рада відмовилася ухвалити закон про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Жоден іноземець у нас не купить і гектара землі - Держземагентство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути