Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2019 12:08

Знайти роботу в Німеччині стане простіше: подробиці

Знайти роботу в Німеччині стане простіше: подробиці
Щороку німецькі роботодавці не можуть закрити 1,2-1,5 млн вакансій. Фото: Depositphotos

Знайти роботу заробітчанам у Німеччині стане легше. Країна з березня 2020-го змінює правила працевлаштування. Тоді набере чинності новий міграційний закон.

Сьогодні працівники з країн, які не входять до складу ЄС, претендують на роботу в Німеччині у порядку третьої черги. У першу чергу працевлаштовують німців. З березня роботодавці зможуть наймати працівників-іноземців одразу, пише ubr.ua.

"Роботодавцям не треба буде визначати, чи доступний внутрішній або європейський кандидат, перш ніж найняти фахівця з України. Але у законі також міститься припис, за яким, при зміні ситуації на ринку праці, першочергова перевірка може бути відновлена. Наприклад, у певних професіях або в певних регіонах", - пояснює директор агентства з працевлаштування за кордоном Тетяна Бугакова.

Щоб знайти роботу, заробітчанам, як і раніше, треба знати німецьку, мати диплом про освіту та мати кошти для проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з українців шукає роботу за кордоном на кілька місяців

Щороку німецькі роботодавці не можуть закрити 1,2-1,5 млн вакансій. У Польщі щорічний недобір становить близько 150-200 тис. працівників.

Найбільший попит у Німеччині на кваліфікованих робочих, медсестер, робочих сільського господарства та сфери обслуговування.

У середньому спеціалістам пропонують зарплату €1,6-2 тис. Це 43-54 тис. грн.

У Німеччині з'явилися філії польських агентств працевлаштування. Таким чином Польща хоче переманити до себе заробітчан, які виїхали у Німеччину.

Зараз ви читаєте новину «Знайти роботу в Німеччині стане простіше: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути