Ексклюзиви
четвер, 19 вересня 2019 10:38

Знайшли спосіб, як знизити вартість електроенергії для промисловості

Знайшли спосіб, як знизити вартість електроенергії для промисловості
Із закону "Про ринок електроенергії" виключили пункт, який забороняв продавати імпортовану з країн не членів Енергетичного Співтовариства електроенергію. Фото: lb.ua

Україні дозволили за двосторонніми договорами купувати електроенергію у країн, які не є членами європейського Енергетичного співтовариства.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії" підтримали 265 нардепів, передає "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необхідно звузити коридор граничних цін для стабілізації вартості електроенергії - експерт

Правку про ядерну енергію вніс голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. Із закону "Про ринок електроенергії" виключили пункт, який забороняв продавати імпортовану з країн-нечленів Енергетичного співтовариства електроенергію тільки на ринках "на добу вперед" і балансуючому ринку.

За словами Геруса, це позитивно вплине на конкуренцію на ринку електроенергії. Дасть можливість знизити тарифи для промислових споживачів.

З липня в Україні ввели нову модель ринку електроенергії. Реформа енергоринку – виконання зобов'язань України перед Євросоюзом. Вона передбачає перехід до конкурентного механізму формування ціни на електрику. Ринок електроенергії був введений у т. зв. "захищеному режимі" - правила купівлі-продажу електроенергії на РДВ і ВДР припускають 0-місячний перехідний період, протягом якого виробники електроенергії в заявках на її продаж повинні застосовувати ціну, що не перевищує максимальне значення середніх цінових показників за останні 3 місяці до запровадження нової моделі ринку.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб, як знизити вартість електроенергії для промисловості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути