понеділок, 02 вересня 2013 13:48

ЗМІ: Янукович-молодший отримав контроль над державними виноградниками у Криму

ЗМІ: Янукович-молодший отримав контроль над державними виноградниками у Криму
Фірма Олександра Януковича контролює 1,4 тис. га виноградників під Севастополем, пишуть ЗМІ. Фото: 911sevastopol.org

Кримська фірма "Артвін", пов'язана з родиною президента Віктора Януковича, взяла під контроль 1,4 тис. га виноградників під Севастополем.

Раніше вони належали державному підприємству "Садовод", пише "Цивільна оборона".

"Артвін" був створений 2008 року. Після приходу до влади Януковича компанія орендувала майно "Садовника", який функціонував досить успішно, без збитків. Загальна вартість взятого в оренду майна за проведеною 2009 року оцінкою становила 13,6 млн грн.

У серпні 2012 року Севастопольська міськрада припинила право постійного користування на 1,4 тис. га "Садівника" за держпідприємством і передала землю в оренду "Артвіну" на 25 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники Міндоходів чотири місяці кататимуться у таксі за 6,5 мільйона

Після цього більшість співробітників "Садовода" перейшли на роботу в "Артвін". Так, член наглядової ради компанії Віра Клепцова колись була начальником лабораторії держпідприємства, колишній водій "Садовода" тепер член ревізійної комісії. Також у приватне акціонерне товариство перебралися головбух і економіст ДП.

При цьому відбувся і зворотний обмін співробітниками - керівником "Садівника" стала Наталія Гулевата, що раніше займала посаду головбуха "Артвіна". Згідно з договором між Фондом державного майна і "Артвином" останнє може ініціювати списання майна, орендованого у ДП "Садовод".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров перетрусив склад наглядової ради "Нафтогазу": Посаду зберіг лише один чиновник

"Фактично, до керівництва держпідприємством прийшов менеджмент зацікавленої приватної структури, яка надалі навряд чи буде перешкоджати повному виведенню майна з власності держави", - зазначає видання.

Власником 98,9% акцій "Артвина" є завод "Артемівськ Вайнері" (раніше називався Артемівський завод шампанських вин). Одним з найбільших акціонерів останнього є компанії, що входять в групу "МАКО" сина президента Олександра Януковича. У червні повідомлялося, що "МАКО" вирішила передати акції "Артемівськ Вайнері" компанії з Нідерландів, носить ідентичне кримському "Артвину" назва Artvin Holding.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Янукович-молодший отримав контроль над державними виноградниками у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути