пʼятниця, 12 жовтня 2012 10:46

Земельний банк запустять після прийняття закону про ринок землі - експерт

Земельний банк запустять після прийняття закону про ринок землі - експерт
Леонід Козаченко: непогано, що ми вже маємо закон про земельний банк. Фото: agrodovidka.info

Земельний банк почне роботу після прийняття законів про ринок землі, про земельний кадастр, а також після розмежування земель.

Таку думку висловив голова ради підприємців при Кабінеті міністрів, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко в ефірі Українського радіо.

"Непогано, що ми вже маємо закон про земельний банк. Думаю, що він почне працювати тоді, коли буде прийнятий закон про ринок землі, про земельний кадастр, коли буде розмежована земля. Для цього потрібен певний час - я думаю, десь півтора-два роки. А за цей час можна набути досвіду, повчившись в інших країнах", - сказав він.

Нагадаємо, 9 жовтня президент Віктор Янукович підписав закон № 5248-VI Про внесення змін до закону "Про банки і банківську діяльність", який визначає механізм формування статутного капіталу земельного банку.

Згідно з документом, Кабінет міністрів має право формувати статутний капітал державного земельного банку за рахунок грошових внесків і внесків у вигляді земельних ділянок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Присяжнюк каже, що селянам вже заплатили більше 116 мільйонів за корів

Крім того, державний земельний банк має право здійснювати операції з земельними ділянками і майновими правами на земельні ділянки відповідно до законодавства України у сфері земельних відносин та свого статуту.

Національний банк України (НБУ) визначає особливості видачі державному земельному банку банківської ліцензії, регулювання та здійснює нагляд за державним земельним банком з урахуванням специфіки його діяльності.

Законом вводиться в дію державний земельний банк, який надаватиме сільгосппідприємствам, фермерам кредити не більше 5% ставки НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Земельний банк запустять після прийняття закону про ринок землі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути