Ексклюзиви
вівторок, 22 червня 2021 20:01

Зеленському варто націоналізувати облгази Фірташа і Льовочкіна - блогер

Зеленському варто націоналізувати облгази Фірташа і Льовочкіна - блогер
Фото: "Апостроф"

Якби президент України Володимир Зеленський вів реальну, а не фіктивну, боротьбу з олігархами, то він би націоналізував обласні газові компанії, які контролюють бізнесмени Дмитро Фірташ та Сергій Льовочкін.

Про це в своєму блозі для "Апострофа" розповів політичний експерт Денис Покровщук.

Так, Зеленський і РНБО ввели санкції проти газового олігарха Дмитра Фірташа. На думку блогера, скоро на сайті ОП опублікують відповідний указ: який саме бізнес заблокували у Фірташа, а особливо - чи торкнулися санкції його медіаактиву - каналу "Інтер" і активів його найближчого соратника - Сергія Льовочкіна.

Далі блогер пояснює, чому так важливо звернути увагу на те, за що конкретно Рада вводить санкції проти Фірташа.

"Санкції Фірташу прилетіли саме за торгівлю титаном з підприємствами оборонної промисловості Росії. Дійсно, це держзрада і фінансування тероризму. Навесні цього року група Фірташа/Льовочкіна в обмін на зусилля по розвалу ОПЗЖ отримала в користування чергову ділянку з покладами титанових руд у Житомирській області. А значить, повинні анулювати дозвіл на видобуток титану", - уточнює Покровщук.

За його словами, санкції проти Фірташа повинні автоматично позначати санкції проти медіаактиву Фірташа/Льовочкіна - каналу "Інтер".

Адже, "Інтер" - це проросійський пропагандист, який впроваджує в суспільство проросійські наративи, а його власники - підсанкційні олігархи, які торгують з Росією і можуть бути залучені за держзраду.

Третє на що звертає увагу блогер, це те, що Фірташ/Льовочкін спровокували тарифну кризу в Україні, задерши ціни на газ і його доставку.

"Через це відбувся тарифний майдан, а влада була налякана і пішла на поступки коштом державного "Нафтогазу". Тобто, Фірташ/Льовочкін не постраждали, а за підвищення тарифів заплатять з держскарбниці. Якщо Зеленський хоче приборкати олігархів, перше, що він повинен був зробити - націоналізувати облгази. Це дало б негайний ефект до зниження цін на газ для українців", - вважає політичний експерт.

На його думку, якщо Зеленський "не грає в піддавки з газовими олігархами", то він зобов'язаний закрити "Інтер", відібрати ліцензії на видобуток корисних копалин, націоналізувати облгази і порушити кримінальні справи проти Фірташа/Льовочкіна.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському варто націоналізувати облгази Фірташа і Льовочкіна - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути