вівторок, 24 вересня 2019 11:36

Зеленський підписав закон про митний безвіз із ЄС

Зеленський підписав закон про митний безвіз із ЄС
Законопроект розроблений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Фото: ЕП.

Президент Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон "Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи".

Законопроект розроблений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Він запроваджує в українському законодавстві положення Конвенції про процедуру спільного транзиту, передають у Міністерстві фінансів.

Конвенція про процедуру спільного транзиту об'єднує 35 країн європейського регіону. Сюди входять члени ЄС, члени Європейської асоціації вільної торгівлі, Туреччина, Македонія та Сербія. Вони запровадили єдині для всіх договірних сторін правила декларування та контролю за транзитними переміщеннями товарів із використанням спільного ІТ-продукту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп наказав призупинити допомогу Україні перед дзвінком Зеленському — WP

"NCTS – це ІТ-продукт, який дає можливість налагодити обмін інформацією про етапи митного оформлення товарів із використанням електронних повідомлень у режимі реального часу та підвищити ефективність використання системи аналізу ризиків", - пояснили у Мінфіні.

Приєднання до Конвенції дозволить Україні запровадити обмін митною інформацією з 35 країнами у режимі реального часу, отримувати інформацію для переміщення товарів транзитом, запровадити спеціальні транзитні спрощення, використовувати єдину митну декларацію для переміщення товарів від країни-відправлення до країни-призначення через треті країни за спільними правилами.

Лише після цього Україна зможе отримати офіційне запрошення приєднатися до Конвенції.

Запуск ринку землі принесе Україні додаткових 3% ВВП. Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав закон про митний безвіз із ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути