четвер, 16 березня 2017 09:43

Зелена цибуля приносить найвищий дохід

Зелена цибуля приносить найвищий дохід

Найвигідніше вирощувати на продаж цибулю та кріп. Квадратний метр цибулі приносить 1000 грн доходу. Про це Gazeta.ua розповів аграрний експерт Юрій Безухий.

"Вирощування овочів, зелені в теплицях - один з найперспективніших бізнесів. Але потребує великих вкладень. Квадратний метр сучасної теплиці коштує 10 тисяч доларів. Більшості українців ніде взяти гроші. Банки не дають кредити на такий бізнес. А от цибулю і кріп можна вирощувати на відкритому грунті. Квадратний метр цибулі приносить 1000 гривень доходу. Таких виробників в Україні чимало", - каже Юрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три бізнеси, які варто розпочати весною

Цього сезону зелена цибуля коштуватиме не більш як 64 гривень. Те саме з кропом. Погані справи з вирощуванням різних видів салату. На Одещині торік закрили 30 фермерських господарств, які цим займалися. Бо привезти салат з Іспанії дешевше, ніж виростити його в Україні.

"Цьогоріч у держбюджеті передбачені дотації на вирощування капусти, шпинату й інших культур. Але фермери не поспішають засівати поля. Навчені гірким досвідом отримання дотацій. Той самий шпинат - ризикова культура. На полі його не посієш, як пшеницю чи жито. Бо за тиждень стане старий. Такий ніхто не їстиме. Розпродати весь урожай одразу неможливо", - пояснив експерт.

Вигідно вирощувати зелень біля великих міст. Основні клієнти - ресторани й магазини.

Зараз ви читаєте новину «Зелена цибуля приносить найвищий дохід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути