Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2012 13:42

Заяви "Газпрому" про крадіжку Україною газу виявилися неправдою

У лютому 2012 року в період двох екстремально холодних тижнів у Росії і Європі скорочення поставок російського газу за кордон не було.

Відповідні дані опубліковані в корпоративному журналі "Газпрому", пише президент East European Gas Analysis (США) Михайло Корчемкін у своєму Livejournal.

За його даними, у перші два тижні лютого експорт виріс. Щоправда, обсяги так і не досягли рівня середини січня, не говорячи вже про обсяги того ж періоду минулого року.

Автор: Графік: m-korchemkin.livejournal.com
 

На графіку добових потоків через основний експортний термінал – Велке Капушани на кордоні України й Словаччини – видно, що експорт різко впав із 19 січня (231 млн. куб м) до 4 лютого (118 млн) і перевищив рівень у 200 млн куб м тільки 16 лютого, коли період екстремальних холодів уже закінчився.

Автор: Графік: m-korchemkin.livejournal.com
 

Рівень 19 січня 2012 року взагалі так і залишився рекордним для цього року.

"Зате Україна ні в чому не винна. Але ж саме лютневі "забави" України були головним аргументом Міллера для прискорення будівництва "Південного потоку", - написав Корчемкін.

Він нагадав, що раніше "Газпром" і вище керівництво Росії "неодноразово змінювали свою думку з приводу зриву експортних поставок у лютому цього року".

Зараз ви читаєте новину «Заяви "Газпрому" про крадіжку Україною газу виявилися неправдою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути