понеділок, 23 вересня 2019 10:27

Заступник генсека ООН відповів, що заважає іноземцям інвестувати в Україну

Заступник генсека ООН відповів, що заважає іноземцям інвестувати в Україну
За словами Ваншельбойма, іноземні інвестори бояться вкладати в Україну кошти через її низький кредитний рейтинг. ФОТО: uatv.ua

Інвестиції в інфраструктуру України можуть зацікавити іноземних інвесторів. Але на даний момент лише теоретично.

Таку думку висловив заступник генсека ООН Віталій Ваншельбойм в інтерв'ю виданню ГОРДОН.

"Це дуже складно. Потрібно покращувати імідж країни, а ще працювати над такими практичними моментами, як кредитний рейтинг. Сьогодні він, на жаль, нижче за так званий інвестиційний", — зазначив Ваншельбойм.

За словами заступника генсека, на сьогодні через низький кредитний рейтинг великі компанії з серйозним капіталом прийти в Україну не можуть.

"Їхній інвестиційний комітет "зарубає" такі проекти, тому що ризики вважаються вищими за обґрунтовані. Навіть якщо ми їм скажемо: вкладіть 100 мільйонів, через 3 роки повернете 130 мільйонів. Вони на це не підуть. Ризики такі великі, що їм краще отримати 105 мільйонів, але десь у Західній Європі. Тому залучати інвесторів треба з розумом, зі знанням справи знаходити партнерів, які можуть на це піти. І створювати для них умови", — пояснив Ваншельбойм.

Однією з таких умов, за його словами, є стабільність в уряді.

"Вони бояться, що сьогодні підпишуть договір із одним урядом, а завтра прийде інший, і все зміниться. Їм потрібен відносно безпечний доступ до власних коштів. Вони повинні знати: якщо приведуть сюди мільярд доларів і зароблять на цьому, то за кілька років зможуть спокійно вивести ці кошти", — говорить заступник генсека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майно банкрутів розпродати не вдасться: Нефьодов розкритикував дії Мін'юсту

Україна ввійшла до трійки країн, які більше за інші приваблюють фондових менеджерів. Разом із нею рейтинг очолили Нігерія й Казахстан. Появу переваг в українській валюті пов'язують із кадровими призначеннями нового президента Володимира Зеленського та його прихильністю до продовження реформ у країні.

Зараз ви читаєте новину «Заступник генсека ООН відповів, що заважає іноземцям інвестувати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути