вівторок, 16 липня 2019 12:45

Майно банкрутів розпродати не вдасться: Нефьодов розкритикував дії Мін'юсту

Майно банкрутів розпродати не вдасться: Нефьодов розкритикував дії Мін'юсту
За словами керівника ДМС Максима Нефьодова, майно банкрутів пропонують продавати через невідомий нікому механізм. Фото: Антикор

Найближчим часом в Україні не будуть розпродувати майно банкрутів. Міністерство юстиції вчасно не розробило відповідний порядок.

"Уряд та увесь ринок чекає на зрозумілі, прозорі правила реалізації майна боржників через електронні торги, гарантії повернення грошей кредиторів, зростання позицій України в рейтингу Doing Business і, може, навіть зниження кредитних ставок у банках. Чекає, але не дочекається. Мін'юст завалив процес розробки порядку продажу майна банкрутів", - заявив керівник Державної митної служби Максим Нефьодов, пише "Економічна правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли в Україні з'явиться електронна митниця

Термін підготовки проекту функціонування електронної системи з продажу майна банкрутів закінчується.

"У проекті постанови відомства відсутні порядок проведення аукціонів і положення, які регламентують, як має проводитись аукціон на підвищення ціни чи аукціон на зниження ціни. Проект містить положення про створення спеціальної комісії Мін'юсту, яка і повинна його визначати на конкурсі, умови якого вони самі і пропишуть. Згідно з проектом, майно банкрутів пропонують продавати через невідомий нікому механізм. Технічні умови будуть визначені пізніше. Кабміну пропонують затвердити цього "кота у мішку", – наголосив Нефьодов.

25 червня конкурсна комісія оголосила, що Максим Нефьодов переміг у конкурсі на посаду голови Державної митної служби. Він уже заявив, що планує радикально змінити структуру митниці та перевести на контрактну систему роботи.

Зараз ви читаєте новину «Майно банкрутів розпродати не вдасться: Нефьодов розкритикував дії Мін'юсту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути