пʼятниця, 25 грудня 2020 11:00

Засновника мережі готелів "Хілтон" вважали невдахою

Засновника мережі готелів "Хілтон" вважали невдахою
У 1931 році Конрад Хілтон внаслідок Великої депресії втратив право власності на компанію Hilton Hotels. Фото: unsplash

25 грудня 1887 року в США народився Конрад Хілтон - засновник однієї з найбільших готельних мереж у світі Hilton Hotels & Resorts. Вона включає понад 5100 готелів і курортів.

Конрад був восьмою дитиною в сім'ї. Здобув професію інженера. Але мріяв про роботу в банківській справі. Конрада вважали невдахою через те, що перший заснований ним банк збанкрутував. У Конрада залишилось $5 тис. і він мріяв про створення нового.

В цей період зупинився в готелі "Mobley", де його вразила велика кількість обурених людей у вестибюлі. Їм не вистачало вільних кімнат. Це підштовхнуло Конрада зайнятися бізнесом.

У 1919 році він придбав "Mobley" із 40 кімнатами. Спочатку збільшив кількість спальних місць та поставив у вестибюлі вітрини, де продавали газети, журнали, зубну пасту, щітки для одягу. Це почало приносити прибуток. Через рік чоловік купив ще 3 готелі. У 1924-му Хілтон був власником 350 кімнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок в Україні подорожчав

Перший готель, що носить ім'я Hilton відкрили в 1925-му році в Далласі.

У 1931 році Конрад Хілтон внаслідок Великої депресії втратив право власності на компанію Hilton Hotels. Згодом почав поступово викуповувати свої готелі. Через три роки повернув три з них. У 1949 році Конрад купив найбільш фешенебельний готель Нью-Йорка - Waldorf-Astoria, здійснивши свою мрію. Тоді ж відкрився Caribe Hilton Hotel на 300 кімнат у Пуерто-Рико. Це зробило Hilton першою в світі міжнародною мережею готелів.

В Україні готель Hilton розташований в центрі Києва. За одну добу у найдешевшому номері потрібно сплатити з €217. Найдорожчий коштує €509.

У Варшаві за добу доведеться викласти €56, у Берліні - €132, у Вашингтоні - €57.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зниження податків для музеїв, кінотеатрів і готелів. Готелям та подібним закладам до 2023 року знизили ставку ПДВ у розмірі 7% для послуг з тимчасового розміщування.

Зараз ви читаєте новину «Засновника мережі готелів "Хілтон" вважали невдахою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути