пʼятниця, 11 грудня 2020 16:07

Зарплати поліцейським потрібно підвищити у кілька разів - МВС

Зарплати поліцейським потрібно підвищити у кілька разів - МВС
Геращенко зазначив, що зарплати поліцейського і співробітника НАБУ за рік різняться у 5-6 разів. Фото: pixabay

Заробітну плату поліцейським потрібно підвищувати. Вона не відповідає навантаженню, яке отримують правоохоронці під час виконання обов'язків.

Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє "Укрінформ".

"У нас є невідповідність зарплати слідчого в 12-14 тисяч гривень із навантаженням, яке на нього лягає. Ми не можемо довго утримувати на роботі людей, які працюють за 14 тисяч гривень і повинні розплутувати складні схеми за участю злочинців, яких захищають адвокати, що заробляють сотні тисяч. Тож рівень зарплати поліцейським потрібно підвищувати", - сказав він.

Геращенко зазначив, що зарплати поліцейського і співробітника НАБУ за рік різняться у 5-6 разів.

"Але справи, які розплутують поліцейські, бувають не менш складні і не менш важливі, ніж у співробітників НАБУ. Працівники поліції, знаючи, що в НАБУ зарплатня у 5-6 разів вища, ставлять питання: а чому так? У жодній західній країні немає такого, що співробітник одного правоохоронного органу отримує у стільки разів більше, ніж співробітник іншого правоохоронного органу", - поінформував Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни у держбюджеті 2021: економитимуть на пенсіях і мінімалці

За його словами, реформи мають відбуватися не лише в поліції, а й у прокуратурі та судовій системі.

Він вважає, що необхідно збільшити кількість слідчих суддів у найбільш завантажених судах, аби випадків здирництва зі сторони правоохоронних органів було менше.

Раніше Геращенко зазначав, що річна зарплата поліцейського цьогоріч може становити 258, 7 тис. грн. на 1 працівника. У податковому органі вона - 329,1 тис. грн, для співробітника СБУ - 451,2 тис. грн, співробітника ДБР – 885,3 тис. грн, співробітника НАБУ - 1,32 млн грн.

2021 року на МВС планують виділити понад 85,8 млн грн - на 4,6% більше, ніж 2020-го. На СБУ витратять понад 14,7 млн грн, що на 23,2% більше, ніж цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати поліцейським потрібно підвищити у кілька разів - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути