Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2018 14:09

Заробітчанам стане простіше отримувати роботу у Фінляндії

Заробітчанам стане простіше отримувати роботу у Фінляндії
У зв'язку з економічним ростом Фінляндія відчуває брак робочих кадрів. Для іноземців, котрі не є громадянинами ЄС, планують спростити працевлаштування. Фото: The Insider

Уряд Фінляндії планує спростити працевлаштування іноземців, які не є громадянами Євросоюзу. Причиною став дефіцит кадрів у будівництві, сфері обслуговування та IT, у торгівлі та медицині.

Відповідне рішення вимагають ухвалити фінські роботодавці. Але місцеві профспілки та ліві політичні партії - проти, пише портал Sputnik-news.

"Фінське міністерство праці планує прискорити процес працевлаштування іммігрантів за допомогою приватних спонсорів. На кошти інвесторів протягом трьох років створять 2500 робочих місць для іноземних громадян. Метою проекту є якнайшвидше працевлаштувати нових потенційних фахівців, а також допомогти роботодавцям заповнити відкриті вакансії", - зазначили у виданні.

До цього привілеї при влаштуванні на роботу віддавали працівникам з Фінляндії та країн ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва обмежує в'їзд українських заробітчан

Українські заробітчани найактивніше їдуть у Росію та Польщу, кажуть економісти. За 2015-2017 роки з країни виїхали майже 600 тис. українців. Із 2001-го з України емігрували понад 6 млн громадян.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчанам стане простіше отримувати роботу у Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути