четвер, 17 травня 2018 17:35

Литва обмежує в'їзд українських заробітчан

Литва обмежує в'їзд українських заробітчан
Литовці занепокоєні великом напливом українських заробітчан. Щоб не відбулося витіснення з ринку праці місцевого населення, вводять квоти для іноземних працівників. Фото: news247

Литва вирішила встановити квоти на деякі професії для закордонних працівників. Рішення обумовлене великою кількістю трудових мігрантів з України.

Насамперед у Литві стрімко більшає українських водіїв та будівельників, пише "Новое время".

"Може початися процес витіснення з ринку праці наших громадян, оскільки це більш дешева робоча сила", - сказав віце-канцлер Литви Дейвідас Матульоніс.

Квоти не планують встановлювати на фахівців з високою кваліфікацією. Загальний перелік обмежень підготують до жовтня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям дозволили працювати в Ізраїлі

"Встановлення квот на деякі професії - нормальне явище. Литві як невеликій країні потрібно захищати свій ринок праці. У разі введення Литвою квот заробітчани з України не матимуть жодних проблем, оскільки українці є останнім великим робочим резервом в Європі", - сказав Василь Воскобойник, голова Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

На його думку, литовські квоти на іноземну робочу силу навряд чи довго протримаються.

На початку 2018 року чеський уряд вдвічі збільшив квоти на прийом працівників з України. Так прагнули допомогти місцевим фірмам, які заявляють про дефіцит робочої сили. В дещо меншій мірі Чехія планує розширити квоти для працівників з Монголії та Філіппін.

Зараз ви читаєте новину «Литва обмежує в'їзд українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути