четвер, 03 травня 2018 21:10

Запропонували нову роботу: на що варто звернути увагу перш, ніж погодитися

Запропонували нову роботу: на що варто звернути увагу перш, ніж погодитися
Перед тим, як влаштуватися на роботу проведіть максимально неупереджений аналіз не лише майбутнього місця роботи, але і своїх очікувань та кар'єрних цілей. Фото: stroyobzor.ua

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.

Водночас при пошуку роботи важливо приділяти увагу деталям. Не потрібно одразу погоджуватися на пропозицію. Спочатку варто провести максимально неупереджений аналіз не лише майбутнього місця роботи, але і своїх очікувань, кар'єрних цілей, можливих жертв, пише Work.ua.

Я дійсно підходжу для цієї роботи?

Потрібно проаналізувати, чи маєте необхідні знання і досвід. Щоб впоратися з майбутніми посадовими обов'язками. Можливо на етапі співбесіди, задля гарного враження, ви перебільшили свої досягнення.

Чи буде у мене можливість кар'єрного і професійного зростання?

На співбесіді уважно слідкуйте за тим, що говорить рекрутер. Якщо про перспективи вашого зростання він розповідає відкрито і незавуальовано, то скоріше за все це правда. Якщо ж обмежується стандартними фразами, ця робота не для вас.

Чи зможу я підняти свій соціальний статус?

Запитайте себе, чи ставитиметеся до себе з більшою повагою, якщо приймете пропозицію роботодавця. Задумайтеся про те, як на нову роботу зреагує ваше найближче оточення.

Чи цікавий мені майбутній керівник?

Спробуйте дізнатися якомога більше про свого майбутнього начальника. Що він за людина, які його професійні досягнення та особисті якості. Інформація допоможе налагодити контакт з керівництвом у майбутньому.

Чи цікава мені нова команда?

Запитайте рекрутера про колег, з яким доведеться працювати не менше 40-ка годин на тиждень. Поцікавтеся про їх вік, стать, освіту та захоплення. Можливо, в колективі є традиції або звички, які для вас неприйнятні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили з роботи: як не впасти в депресію і швидко знайти роботу

Чи готовий я пожертвувати балансом між роботою та особистим життям?

Проаналізуйте, скільки часу готові віддати роботі, а скільки родині. Якщо ви не хочете працювати понад норму чи на вихідних, а роботодавець цього вимагає, то подібна робота не для вас. Якщо ж готові пожертвувати особистими інтересами, щоб заробляти більше, то приймайте пропозицію.

Чи влаштовує мене запропонований розмір заробітної плати і соцпакет?

Дослідіть, наскільки запропонована зарплата конкурентоспроможна на сучасному ринку праці. Можливо висока зарплата - це єдина перевага отриманої пропозиції. З іншого боку, бувають випадки, коли відомі компанії пропонують зарплату на рівень нижче ринкової в обмін на право бути одним з членів команди з відомим ім'ям.

Працівники найчастіше задумуються над зміною роботи, коли відчувають перевтому.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували нову роботу: на що варто звернути увагу перш, ніж погодитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути