Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2018 16:49

Запропонували компенсувати затримку зарплат: подробиці

Запропонували компенсувати затримку зарплат: подробиці
Законопроект передбачає право працівника тимчасово припинити виконання роботи, якщо виплати затримують більше 15 днів. Фото: rbc.ua

В Україні запропонували стягувати пеню з роботодавця за затримку заробітної плати на термін понад 15 днів. Законопроект розробив Директорат норм і стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики.

Пропонують пеню у розмірі облікової ставки Нацбанку за кожен день затримки виплати зарплати. Крім того, законопроект передбачає право працівника тимчасово припинити виконання роботи, якщо виплати затримують більше 15 днів, повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою має бути мінімальна зарплата

Право на компенсацію у розмірі 3 середньомісячних зарплат працівник матиме, якщо порушать справу про банкрутство роботодавця. Або працівник звільниться до порушення зазначеної справи.

Законопроект направили на узгодження уряду та сторін соціального діалогу. Він сприятиме забезпеченню конституційних гарантій права працівників на отримання належних коштів з оплати праці.

На 1 вересня 2018 року загальна сума заборгованості з виплат заробітної плати в Україні становила 2,712 млрд грн, свідчать дані Держстату. Зростання заборгованості із заробітної плати у серпні зафіксували у Тернопільській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Хмельницькій, Херсонській обл. і в Києві. Скорочення заборгованості з виплати зарплати спостерігалося у Вінницькій, Запорізькій, Донецькій, Чернігівській, Рівненській, Кіровоградській, Луганській, Дніпропетровській, Одеській обл.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували компенсувати затримку зарплат: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути