субота, 27 жовтня 2018 21:10

Якою має бути мінімальна зарплата

Якою має бути мінімальна зарплата
Сьогодні українці повинні отримувати 6.5 тис. грн мінімальної зарплати. Фото: t-v.te.ua

У 2018 році реальні доходи українців зросли на 13% порівняно з минулим роком. Щоправда вони не досягли рівня 2013-го, розповів Gazeta.ua президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Проблема в тому, що заробітки громадян суттєво впали у 2014-2015 роках. Зараз вони зростають дуже повільно. Мінімальна зарплата українця зараз має становити 6,5 тисяч гривень. Це будуть нормальні гроші. Однак ми розуміємо, що сьогодні мінімалку реально збільшити всього до чотирьох тисяч гривень", - пояснює експерт.

За його словами, доходи громадян зростуть, коли іноземні компанії відкриватимуть заводи та цехи в Україні. Тоді збільшиться кількість робочих місць. Заробітна плата стане конкурентною. Зростатиме швидше, ніж ціни на товари та послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки насправді киянам доведеться доплатити за газ

До кінця року подорожчають комунальні послуги.

"Ціна на газ з 1 листопада зросте на 23,5%. Відповідно подорожчає тепло та електроенергія. Скоріше за все, піднімуть тарифи на проїзд у громадському транспорті. Адже активно дорожчає паливо", - резюмував Олександр Охріменко.

Найбільші середні зарплати зафіксовані в столиці України - 13 659 грн. На другому і третьому місці - Донецька і Київська обл. - 9 759 грн і 9 166 грн відповідно. Найменші середні зарплати в Чернівецькій обл. (6 883 грн), Тернопільській обл. (7 165 грн) і Чернігівській обл. (7 196 грн).

Зараз ви читаєте новину «Якою має бути мінімальна зарплата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути