вівторок, 01 листопада 2011 12:37

Заправників зобов'язали до кінця тижня знизити ціни на "брендові" бензини

Заправників зобов'язали до кінця тижня знизити ціни на "брендові" бензини

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав "ЛУКОЙЛ Україна", "Окко нафтопродукти", "Золотий екватор" і ТОВ "Альянс Холдинг" привести вартість бензинів підвищеної якості (т.зв. "брендових" бензинів) до економічно обгрунтованого рівня.

Про це повідомив перший заступник глави відомства Рафаель Кузьмін журналістам у вівторок.

"Ми дали десять діб, починаючи з минулої середи", - сказав він.

За даними АМКУ, протягом вересня поточного року на АЗС, що працюють під брендами "ЛУКОЙЛ", "ОККО", VOG сталося синхронне зростання вартості "брендових" бензинів до рівня 11,35-11,50 грн / літр, а на заправках під брендом Shell - до 11,89 грн / літр.

"Вартість бензинів на АЗС "Лукойл Україна", "Окко Нафтопродукти", "Золотий екватор", і "Альянс холдинг" на 1,0-1,8 грн вище, ніж у інших операторів ринку", - зазначили в АМКУ.

Як підкреслили у відомстві, підвищення цін відбувалося за стабільного курсу долара і наявності тенденції до зниження показника Platts, курсу євро і вартості сирої нафти на світовому ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков різко підвищить акциз на бензин

"В Європі зараз йде зниження цін на 11%. Те ж спостерігається в оптовому сегменті в Україні - майже на 10%. У той же час у роздробі ціни зросли майже на 2%", - зазначив Кузьмін.

Він нагадав, що 5 жовтня АМКУ зобов'язав згадані мережі АЗС також привести до економічно обгрунтованого рівня ціни на звичайний бензин А-95, дизельне паливо та скраплений газ.

"Якщо головні учасники ринку не прислухаються до наших рекомендацій, ми будемо розслідувати цю ситуацію, будемо штрафувати", - підсумував Кузьмін.

Нагадаємо, АМКУ на початку листопада зобов'язав згадані компанії знизити роздрібні ціни на бензин, дизельне паливо та скраплений газ.

Зараз ви читаєте новину «Заправників зобов'язали до кінця тижня знизити ціни на "брендові" бензини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути