Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 21:55

"Закрилося 100 тисяч бізнесів" - українці розповіли, як пройшов рік ковіду

У більшості країн зараз проходить вакцинація. Українці, які переїхали жити за кордон, розповідають, як пройшов рік заборон. Що змінилося в їхніх країнах та яким буде туристичний сезон.

Зоряна Кобецька, Іспанія

"Часто називаю іспанців пофігістами. І це стосується усіх сфер життя, окрім ковіду. Ніколи не могла б подумати, але це так. Тут не зустрінеш людину без маски чи з маскою на бороді. А якщо і є такі, то хтось їм точно зробить зауваження. Іспанська економіка переживає зараз не найкращі свої часи, а рівень безробіття невмолимо злітає догори. За останній рік тут закрилося більше 100.000 бізнесів. Люди від безвиході виходили на мітинги, проїжджали в машинах по місту з плакаами із вимогою зменшити на час локдауну податки, але це не допомогло. До того ж, Іспанія - це країна, в якій туризм відіграє величезну роль, а торік дохід в цій сфері зменшився аж на 80%. Іспанія планує починати пускати туристів, починаючи з червня цього року, але вимагатиме ковід – паспорт", розповідає Зоряна.

Автор: Зоряна Кобецька
  В Іспанії дохід у сфері туризму скоротився на 80%
В Іспанії дохід у сфері туризму скоротився на 80%

В багатьох родинах з'явилися собаки. Ці тварини стали перепусткою у світ, бо давали можливість гуляти

Катерина, Італія

"В першу чергу, в багатьох родинах з'явилися собаки. Ці тварини стали перепусткою у світ, бо давали можливість гуляти. Окрім збільшення кількості собак, збільшилася також кількість велосипедів та самокатів. Місто посприяло такій пересадці на більш екологічний власний транспорт. По-перше державною програмою відшкодування частини ціни на покупку двоколісного друга. А по друге створило дійсно багато велосипедних доріжок. Окрім велосипедистів, навколо також більше бігунів, ніж раніш. Наразі Італію поступово відкривають. Вже два тижні ресторани можуть обслуговувати столики на вулиці. По попередній резервації можна відвідувати музеї. З червня збираються відкрити кіно та театри (на часткову заповненість). Можна пересуватися між регіонами жовтого кольору, і ще без тесту. Але вакцинація пасе задніх. Ще не усі 60+ провакциновані. Тому побоююся, що після шального травня з пиятикою по терасах та роз'їздах по родичах нас можуть знову підзакрити", каже Катерина

Автор: travelblog_ua
  Держава відшкодовувала частину коштів на покупку велосипеда чи самоката
Держава відшкодовувала частину коштів на покупку велосипеда чи самоката

Катерина Дашевська, Швейцарія

На відміну від багатьох інших країн, у Швейцарії не було лімітовано дистанції для пересування з дому чи комендантської години. Завдяки пандемії на вулицях побільшало електро-велосипедів та самокатів.

Ковід зіграв важливу роль на ринку нерухомості. Попри те, що середній дохід швейцарців суттєво зменшився і росло безробіття, протягом 2020 р. ціни на будинки зросли на 5,6%, а на квартири – на 5,5% . COVID19 підштовхнув багатьох до переоцінки своєї життєвої ситуації та зрозуміти, що вони хочуть більше простору.

Автор: Катерина Дашевська
  Ціни на будинки у Швейцарії зросли на 5,6%, а на квартири - на 5,5%
Ціни на будинки у Швейцарії зросли на 5,6%, а на квартири - на 5,5%

COVID19 підштовхнув багатьох до переоцінки своєї життєвої ситуації та зрозуміти, що вони хочуть більше простору.

Елізабет Потебня, Марокко

"Під час карантину збільшився термін очікування посилок і неможливість відправити передачу в деякі країни. Нам пощастило, що все-таки з України посилки доходять, але термін доставки відрізняється. Наприклад, один раз посилка дійшла за 3 тижні, а одного разу ми її чекали близько двох місяців. З Іспанії вони повинні доходити за 10 днів, але жодного разу так швидко до нас не дійшли. Зазвичай 3 тижні, але найбільші складнощі виникають на марокканській митниці. Саме там посилка може лежати більше трьох тижнів", - каже українка.

Автор: Елізабет Потебня
  В Марокко почали суттєво затримуватись посилки
В Марокко почали суттєво затримуватись посилки

75 тис. підприємців і найманих працівників в Україні отримали по 8 тис. грн допомоги від держави. Зареєструвалися на отримання грошей 320 тис. осіб, які не працювали через локдаун.

Зараз ви читаєте новину «"Закрилося 100 тисяч бізнесів" - українці розповіли, як пройшов рік ковіду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути