Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 18:24

Закрилися тисячі бізнесів: хто пішов із ринку

За пів року в Україні 12 тис. фізосіб-підприємців закрили свій бізнес.

Автор: Олена Луценко
  10 тисяч нових ФОП відкрили бізнес у роздрібній торгівлі
10 тисяч нових ФОП відкрили бізнес у роздрібній торгівлі

Зараз діє 1,93 млн ФОП. Про це повідомила платформа Опендатабот.

Найбільше закрилося підприємств оптової торгівлі. Їх поменшало на 3449 або 33% із січня до червня 2021 року. Хоча напрям оптової торгівлі автотранспортними засобами й мотоциклами не скоротився.

Складське господарство й допоміжна діяльність у галузі транспорту скоротилося на 2878 бізнесів. Надання соціальної допомоги зменшилося на 946 підприємств. Діяльність у галузі радіо- й телевізійного мовлення - мінус 769, авіаційний транспорт поменшав на 622 підприємства.

Водночас за шість місяців року відкрилося понад 44 тис. ФОП. До п'ятірки найпопулярніших увійшло комп'ютерне програмування. У цій галузі з'явилося 15,7 тис. нових бізнесів. Кількість зросла на 40,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожен із нас мріє, щоб цей дурдом скінчився"

10 тис. нових ФОП відкрили в роздрібній торгівлі. Діяльність із забезпечення стравами й напоями додала 3658 бізнесів, галузь надання інформаційних послуг - 3284, інші індивідуальні послуги - плюс 1873.

У Києві, Львові й Одесі після весняного локдауну закрився кожен шостий ресторан. Це 14% від загальної кількості. Обіг інших закладів харчування впав на 12%, повідомляє Opendatabot.

У період локдауну в умовах обмежень червоної карантинної зони заклади харчування могли працювати лише навинос. Незначне зростання кількості ресторанів відбулося наприкінці квітня в містах, де обмеження зняли раніше.

Зараз ви читаєте новину «Закрилися тисячі бізнесів: хто пішов із ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути