пʼятниця, 13 квітня 2012 14:48

За "Дніпрообленерго" боротимуться Ахметов та Григоришин

За "Дніпрообленерго" боротимуться Ахметов та Григоришин
Стартова ціна пакета акцій "Дніпрообленерго" становить 600 млн грн. Фото: litsa.com.ua

У конкурсі з продажу 50% акцій ПАТ "Дніпрообленерго" 17 квітня візьмуть участь DTEK Holdings Ltd і ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО).

Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна (ФДМ).

Відомство оголосило конкурс з продажу пакета акцій цієї енергокомпанії 22 лютого. Стартова ціна пакета - 600 млн грн.

"Луганське Енергетичне Об'єднання" підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину. Є одним з найбільших енергопостовляющіх компаній на території України і монополістом з постачання електроенергією в Луганській області. Компанія заснована в 2001 році на базі майна державної "Луганськобленерго". 99% акцій компанії належать кіпрській Samhato Enterprises Limited.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро піднявся на 3 копійки, за долар дають трохи більше 8 гривень

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії Україні. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго". Вся вироблювана електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена ??потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.

Слід зазначити, що ДТЕК раніше вже придбав виставляються ФДМУ на продаж пакети акцій "Донецькобленерго" (40% за 467 600 000 грн), "Київенерго" (25% за 450 500 000 грн), "Західенерго" (45,1% за 1,9 млрд грн), "Дніпроенерго" (25% за 1,18 млрд грн).

Зараз ви читаєте новину «За "Дніпрообленерго" боротимуться Ахметов та Григоришин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути