понеділок, 12 березня 2012 11:17

Ахметов погодився купити "Дніпроенерго" за 1 мільярд 179,7 мільйона гривень

Ахметов погодився купити "Дніпроенерго" за 1 мільярд 179,7 мільйона гривень

Сьогодні на засіданні конкурсної комісії Фонду державного майна визначено, що ДТЭК Holdings Ltd придбала 25% "Дніпроенерго" за 1 млрд 179,7 млн грн.

Компанія була єдиною, хто подав заявку на участь у проведенні конкурсу з продажу держпакету акцій, що відбувся 11 січня.

Відповідно до пропозиції, розглянутої на засіданні конкурсної комісії з продажу акцій "Дніпроенерго", учасник конкурсу запропонував за пакет акцій енергокомпанії 1 млрд 174,1 млн грн.

Початкова вартість державного пакета акцій ПАТ "Дніпроенерго" становила 1 млрд 1,74 млн грн.

У результаті незалежної оцінки, проведеної "УСК Консалтинг" за замовленням ФДМУ, ціна держпакету акцій "Дніпроенерго" була визначена на рівні 1 млрд 179,7 млн грн.  ДТЕК Holdings Ltd погодився з такою вартістю.

Відповідно до "Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств", якщо на конкурс з продажу пакета акцій подана заявка від однієї компанії, то необхідно проведення незалежної оцінки пакета. Після затвердження її результатів, Фонд державного майна звертається до учасника конкурсу з пропозицією підписати договір купівлі-продажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ахметова заявили, що українці оплачують лише третину вартості електроенергії

Ціна продажу пакета не могла бути нижчою за запропоновану учасником на конкурсі.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) бізнесменра Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов погодився купити "Дніпроенерго" за 1 мільярд 179,7 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути