субота, 02 квітня 2011 19:30

Вже в червні розпочнеться модернізація газової труби

Вже в червні розпочнеться модернізація газової труби

Перша частина модернізації української газотранспортної системи за участю міжнародних фінансових установ стартує в середині червня.

Про це заявив міністр енергетики Юрій Бойко в ефірі одного із українських  телеканалів.

Україна неодноразово заявляла про намір провести модернізацію своєї ГТС, за якою транспортується близько 80% всього російського газу до Європи.

У найближчі сім років для модернізації ГТС України необхідно 6,5 мільярда євро.

"Перший стик буде зварений у середині червня. Сюди спеціально приїжджає єврокомісар з енергетики, і в його присутності ми починаємо модернізацію "Уренгой-Помари-Ужгород". Це перша частина модернізації нашої ГТС за участю міжнародних фінансових установ з ЄС", - повідомив Бойко.

"Початок модернізації газотранспортної системи буде в середині червня. Буде зварений так званий золотий стик", - зазначив український міністр.

Нагадаємо, український уряд, Єврокомісія, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк і Світовий банк 23 березня 2009 року в Брюсселі підписали Спільну декларацію з модернізації ГТС України.

Президент Віктор Янукович у листопаді 2010 року заявив, що газотранспортну систему України потрібно модернізувати, а не віддавати Росії.

За його словами, Росія зацікавлена в модернізації українських трубопроводів, проте наполягає на контролі над розподільною мережею. Пізніше, в грудні, він заявив, що вважає безперспективним будівництво Росією газопроводу "Південний потік" у разі згоди Росії і Європейського Союзу модернізувати українську газотранспортну систему.

У лютому 2011 року розпочав роботу проект технічної допомоги "Підготовчі дослідження модернізації української газотранспортної системи і сховищ" в рамках виконання Брюссельської декларації 2009 року.

Європейський банк реконструкції та розвитку раніше висловлював готовність виділити 400-450 мільйонів доларів на модернізацію української ГТС.

 

Зараз ви читаєте новину «Вже в червні розпочнеться модернізація газової труби ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути