четвер, 31 травня 2012 14:28

ВТБ і Україна домовилися про рефінансування кредиту на $2 мільярди на 2 роки

ВТБ і Україна домовилися про рефінансування кредиту на $2 мільярди на 2 роки
ВТБ в червні 2010 року надав Україні шестимісячний бридж-кредит на $2 млрд. Фото: tamognia.ru

Мінфін України і банк ВТБ домовилися про рефінансування на два роки значної частини позики обсягом $2 млрд, наданого російський російським банком у червні 2010 року.

Про це повідомляється в прес-релізі ВТБ.

Домовленість була досягнута в середу під час візиту до Києва делегації ВТБ, очолюваної президентом - головою правління банку Андрієм Костіним.

Глава ВТБ зустрівся з президентом країни Віктором Януковичем, головою Національного банку Сергієм Арбузовим і міністром фінансів Юрієм Колобовим.

Учасники зустрічі розглянули широке коло питань стратегічної співпраці, зокрема, погашення наданої російським банком позики, погашення якої буде здійснено на початку червня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання ціни газу для України і управління ГТС вирішуватимуся в комплексі - Бойко

Група ВТБ висловила зацікавленість у розширенні співпраці з урядом України та підтримці подальшого розвитку економіки країни.

ВТБ в червні 2010 року надав Україні шестимісячний бридж-кредит (перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ) на $2 млрд під 6,7% річних. Пізніше ВТБ переуступив права за кредитом Україні VTB Capital plc, яка також входить до групи ВТБ. Виплата $2 млрд за цим кредитом припадає на червень 2012 року: піврічний кредит тричі продовжувався в цілому ще на 1,5 року, хоча в листопаді 2011 року Мпрем'єр-міністр Микола Азаров повідомив про досягнення домовленості щодо його переоформлення в довгостроковий кредит.

Зараз ви читаєте новину «ВТБ і Україна домовилися про рефінансування кредиту на $2 мільярди на 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути