середа, 30 травня 2012 11:45

Кабмін почав реструктуризацію кредиту російського "ВТБ"

Кабмін почав реструктуризацію кредиту російського "ВТБ"
Фото: ugmedia.ru

Уряд почав процедуру обміну частини кредиту "ВТБ" на валютні облігації.

Як зазначають джерела на фінансовому ринку, великий обсяг розміщення доларових облігацій внутрішньої держпозики на вчорашньому аукціоні стало першою частиною цього обміну, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Борг виставили на аукціон".

Запропонована прибутковість за новими паперами - 9,3-9,45% - набагато вища за ставку за чинним кредитом, проте краще від можливої ??ставки нинішнього розміщення Україною євробондів.

Вчора Міністерство фінансів провело найбільш успішний в поточному році аукціон з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП). До держбюджету було залучено 4,32 млрд грн, при цьому практично весь попит був забезпечений паперами з валютної прив'язкою - їх розмістили на суму $535,17 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг вибув зі списку 40 найбагатших людей після провалу Facebook на ІРО

При цьому учасники фінансового ринку пояснюють: валютні папери були викуплені "ВТБ" як реструктуризація кредиту VTB Capital на суму $  млрд.

Нагадаємо, минулого тижня міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко повідомив подробиці схеми погашення Україні цього кредиту. Так, половину цієї суми - $ 1 млрд - пропонується обміняти на аналогічний пакет ОВДП.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін почав реструктуризацію кредиту російського "ВТБ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути