середа, 18 травня 2016 15:57

Власникам російських банків в Україні вигідні чутки про продаж - експерт

Власникам російських банків в Україні  вигідні чутки про продаж - експерт
finance.obozrevatel.com

Чутки про продаж "дочок" російських банків можуть бути зміною іміджу. Таку думку висловив у коментарі Gazeta.ua радник президента Асоціаціації українських банків Олексій Кущ.

"Вигідно продати ці банки навіть іноземним фінансовим групам практично неможливо. Нинішній український банківський ринок не цікавить іноземних інвесторів. Можливості ринку значно скоротилися. Західні фінансові групі самі виходять з України. Не думаю, що хтось готовий зараз придбати такі великі великі банки у країні", – коментує він.

Інформація про продаж українських активів російськими банками лунає не вперше. Одна з версій, чому такі чутки з'являються, – це ймовірний ребрендинг російських банків.

"Розвиватися в Україні російським банкам заважає політична складова. Але й механізму виходу з українського ринку немає. Сюди вклали мільярди доларів. Забрати чи вигідно продати ці активи неможливо. Водночас їх не збуватимуть за безцінь. Одна з версій чуток про продаж російських банків - це ребрендинг. Можливо, банки перепродадуть структурам, із якими співпрацюють їхні власники", – говорить Олексій Кущ.

Читайте також: Експерт пояснив, чому ВТБ і Сбербанк вирішили продати "дочок" в Україні

Нагадаємо, нещодавно керівник російського ВТБ заявив, що банк залишає ринок України.

Зараз ви читаєте новину «Власникам російських банків в Україні вигідні чутки про продаж - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути