неділя, 14 квітня 2013 14:33

Влада хоче змусити таксистів платити податки

Влада хоче змусити таксистів платити податки
Фото: comments.ua

Міністерство інфраструктури, залучивши професійні та громадські організації таксистів, працює над розробкою проекту закону "Про перевезення на таксі".

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

"Робота міністерства зосереджена на створенні цивілізованих правил діяльності на ринку автотранспортних послуг і узгоджується з громадськими організаціями таксистів в Україні", - сказано у повідомленні.

За словами голови Професійної спілки таксистів Василя Попика, наразі ситуація на ринку таксі викликає серйозне занепокоєння: більшість таксі, навіть за наявності ліцензійної картки, працюють у тіні, не виконуючи норми безпеки при перевезеннях пасажирів.

Податкове "покращення": Українці платитимуть за харчі на 10% більше

"Ринок таксі в Україні можна назвати тільки так - велика проблема. Бюджет щомісяця недоотримує більше 100 млн гривень, у рік – це приблизно 1,5 млрд гривень", - зазначив Попик.

Він також відзначив, що перевірити "нелегалів" нині дуже складно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податок на нерухомість має враховувати її вартість - експерт

"За оцінками експертів, до 90% ринку працює в тіні, інші ж фахівці зазначають, що лише 51,4 тис автомобілів-таксі мають ліцензійні картки - тобто 23,4% задіяних транспортних засобів", - розповів директор департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Петухов.

У відомстві повідомили, що передбачається, що у проекті закону буде чітко визначено основні терміни, що регулюють сферу перевезень на таксі, а також права й обов'язки перевізника, замовника і водія таксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть встановити нові правила купівлі землі

Замість ліцензій планується запровадити більш конкретні та зручні документи: дозвіл на автомобіль таксі та дозвіл на діяльність інформаційно-диспетчерської служби, які будуть видаватись у місцевих дозвільних центрах.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче змусити таксистів платити податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути