понеділок, 05 листопада 2012 09:57

На Луганщині вбивця сам сів в міліцейську машину, переплутавши її з таксі

На Луганщині вбивця сам сів в міліцейську машину, переплутавши її з таксі
Під покривом ночі вбивця не побачив сині міліцейські номери. Фото: mignews.com.ua

До чергової частини Попаснянського РВ ГУМВС України у Луганській області пізнього вечора зателефонувала жінка й повідомила, що її чоловіка зарізали. Лікарі швидкої допомоги, які прибули на місце події, нічим постраждалому вже допомогти не змогли. Судово-медичний експерт, який входить до складу слідчо-оперативної групи, підтвердив, що наявні всі ознаки насильницької смерті внаслідок ножового поранення.

Зі слів дружини потерпілого було встановлено особу злочинця. Ним виявився сусід, який мешкає з родиною на цій же вулиці. Як з'ясувалося, цей громадянин у минулому неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, причому колишні злочини були пов'язані виключно зі вбивствами. У сумі він відсидів за колючим дротом майже 30 років. Зважаючи на особливу небезпечність злочинця, слідчо-оперативна група прийняла рішення дочекатися підкріплення з районного відділу внутрішніх справ, а вже потім затримувати підозрюваного.

Викликавши підмогу, правоохоронці продовжили оглядати місце злочину, а оперуповноважений у цивільному одязі на автомобілі трохи від'їхав від двору, де сталася трагедія, і став неподалік від будинку підозрюваного. Раптом з подвір'я вийшов чоловік високого зросту, фізично міцної статури та, побачивши машину, швидко пішов до неї. Під покривом ночі він не побачив сині міліцейські номери, вирішивши, що це таксі. Чоловік відкрив передні дверцята, сів поруч із водієм і сказав, що заплатить подвійний тариф, аби його швидко відвезли до сусідньої Донецької області. Від несподіванки водій-міліціонер ледь не втратив мову, але не розгубився. Він погодився на пропозицію, але зауважив, що йому треба долити в бак бензину. Вийшовши з машини, міліціонер просигналізував працівникам слідчо-оперативної групи, які негайно прийшли на допомогу і надягли наручники на "пасажира".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13-річний садист з Житомирщини не визнає себе винним у жорстокому вбивстві

На допитах з'ясувалося, що напередодні між чоловіками, майбутніми сватами, стався конфлікт. Підозрюваний прийшов продовжити розмову до сусіда з ножем. "Серйозна розмова" сталася у дворі, і закінчилася ударом ножа. На шум з будинку вибігла господарка, яка побачила закривавленого чоловіка, схопила лопату й за її допомогою відігнала сусіда.

Агресивна поведінка жінки на хвилину збентежила нападника. Скориставшись цим, подружжя встигло забігти до свого будинку і там забарикадувалося. В цей час сусід із ножем став штурмувати закриті двері з погрозами вирізати всю родину. Жінка зателефонувала до міліції, почулися голоси сусідів, що прийшли на крики. Це злякало нападника, і він втік.

Підозрюваного заарештовано. У відношенні нього порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 КК України.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині вбивця сам сів в міліцейську машину, переплутавши її з таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути