понеділок, 23 грудня 2013 13:32

Влада детально розписала "покращення" після відмови від Європи (Інфографіка)

Національний банк України (НБУ) зможе збільшити резерви до $24 млрд до кінця 2014 року порівняно з $18,8 млрд на кінець листопада цього року.

Такий прогноз міститься в публікації "Вигоди і втрати через рішення відкласти підписання угоди про асоціацію (УА) з ЄС", розміщеній на сайті уряду в понеділок без вказівки автора.

Згідно з інфографікою, представленою російською мовою, вигоди України-2014 завдяки відкладенню угоди про асоціацію сягнуть $5,1 млрд. Як складові названі $15 млрд кредиту РФ, названий інвестиційним, інфраструктурні проекти та кооперація з РФ на $5 млрд і $2,5 млрд відповідно, інвестиції КНР $4 млрд і інші інвестиції $6 млрд.

Автор: Скрін: kmu.gov.ua
 

У разі підписання асоціації з всіх цих плюсів, згідно з інфографікою, залишаються лише інші інвестиції, зменшені до $5 млрд, пропадають навіть інвестиції з Китаю.

Сумарні втрати оцінюються в $36,9 млрд. Їх складовими названі дефіцит у торгівлі з ЄС та Митним союзом - відповідно $11 млрд і $15 млрд, що обліковуються за якихось причин окремо платежі за газ - $10 млрд і платежі за зовнішніми боргами $5,9 млрд.

Автор: Скрін: kmu.gov.ua
 

При відкладеній угоді про асоціацію, згідно з інфографікою, дефіцит з МС зменшиться на $1 млрд - $10 млрд, дефіцит з Митним союзом, вказується окремо від кооперації та інфраструктурних проектів з РФ, впаде на $10 млрд - до $5 млрд.

Крім того платежі за газ знизяться до $6,5 млрд, і лише платежі за зовнішніми боргами залишаться на колишньому рівні - $5,9 млрд, не реагуючи на масштабного залучення кредиту від Росії.

Таким чином, сумарна вигода України-2014 від рішення відкласти підписання УА з ЄС і залучити кредит Росії оцінюється авторами інфографіки в $42 млрд: це близько 24% очікуваного ВВП країни у 2013 році, або 61% від держборгу країни на кінець жовтня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Влада детально розписала "покращення" після відмови від Європи (Інфографіка)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути