Ексклюзиви
субота, 21 грудня 2013 22:24

Віднині зовнішньою політикою України керує Путін — "Свобода"

Віднині зовнішньою політикою України керує Путін — "Свобода"
Андрій Іллєнко. Фото: svoboda.ictv.ua

"Московські угоди", які підписав на днях президент Віктор Янукович із своїм російським колегою Володимиром Путіним, є капітуляцією, яка нагадує ті угоди, з яких почалося знищення незалежності України ще в часи гетьманщини.

Таку думку під час брифінгу в Штабі національного спротиву висловив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, передає Gazeta.ua.

Політик нагадав, що початок нищенню незалежної Гетьманщини поклало те, що гетьмани віддали московським царям зовнішню політику та допустили дислокацію московських військових загонів в українських містах.

"Це чітко проглядається в тих угодах, які підписав Янукович у Москві. Зокрема, один із підписаних документів стосується переозброєння військової бази. Під переозброєнням може бути приховано все, що завгодно. І не відомо, до яких наслідків це може призвести", - зазначив Іллєнко.

За його словами, Путін прямим текстом заявив, що росіяни тепер чекають, що після підписання угоди офіційний Київ буде консультуватися з ними із питань зовнішньої політики.

"Ця фраза означає, що відтепер зовнішньою політикою України керує Путін – треба це усвідомлювати", - підкреслив опозиціонер.

На переконання Іллєнка, знижка на російський газ є тимчасовим явищем, а гроші, які Росія погодилась дати Україні, в будь-який момент можуть забрати назад.

"Це дуже велика пастка, яка тримає Україну. Тепер у будь-який момент, коли Янукович почне думати по-іншому або зробить "неправильний" крок, знижка на газ зникне", – спрогнозував націоналіст.

Зараз ви читаєте новину «Віднині зовнішньою політикою України керує Путін — "Свобода" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

173

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути