Ексклюзиви
пʼятниця, 20 грудня 2013 19:47

Путін здійснив посадовий злочин, виділивши Україні $15 млрд - Шендерович

Путін здійснив посадовий злочин, виділивши Україні $15 млрд - Шендерович
Фото: newsoboz.org
Президент Росії Володимир Путін здійснив посадовий злочин, виділивши Україні $15 млрд. Про це заявив письменник Віктор Шендерович.

На думку письменника, Україна більше не буде васалом Російської імперії. "У Януковича немає жодного ресурсу на контроль над Україною. Якщо Янукович буде сильно йти на таран, це закінчиться розпадом української держави. Це абсолютно очевидно. Крим відвалиться до нас, західна Україна - до Польщі", - сказав Шендерович в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Він, погано розбирається в підручнику історії, але добре орієнтується в шахрайстві, перед 15-м роком, виборами, охоче кине Путіна. Приче у відкриту. Вони знають, що збираються один одного кинути. Просто кожен збирається зробити це раніше", - додалися він

При цьому, на думку Шендеровича, Путін, виділяючи $15 млрд з Фонду нацдобробуту Росії для України, вчинив посадовий злочин. "Зокрема, перевищив свої службові повноваження. Тому, що чорним по білому є список з десяти країн, в яких можна розташовувати наші кошти. І в числі цих країн дивним чином є Люксембург, Швейцарія, а ось України немає. Значить, це посадовий злочин", - підкреслив він.

За його оцінкою, це не стратегічний, а тактичний хід президента РФ. "Сьогодні Путін на пиаровском рівні святкує свій тактичний виграш. Але є країна Україна зі своїм геополітичними історичними інтересами, вона вже є. Сил на Російську імперію вже немає... Якщо говорити про стратегії - це спроба з непридатними засобами. Якщо ми хочемо впливати на Україну, на неї треба намагатися впливати Росії за якимось новим правилам. А у Путіна в голові абсолютно імперські правила", - вважає письменник.

При цьому Шендерович вважає, що Україна зможе розвиватися лише разом з Європою, хоч і на правах "бідного родича", але ніяк не з путінською Росією, "яка розуміє тільки імперський розмова: на тобі бабок і лягай, як я сказав".

Нагадаємо, 17 грудня в Москві відбулося засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів РФ і України Володимира Путіна і Віктора Януковича. В ході засідання досягнуто ряд домовленостей, зокрема, про зниження вартості російського газу для України до 268,5 дол. за тис. кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 млрд дол.
Зараз ви читаєте новину «Путін здійснив посадовий злочин, виділивши Україні $15 млрд - Шендерович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути