Ексклюзиви
субота, 21 грудня 2013 21:52

Бойко пояснив, чому Кабмін вибрав кредит Путіна, а не МВФ

Бойко пояснив, чому Кабмін вибрав кредит Путіна, а не МВФ
Юрій Бойко. Фото: energetyka.com.ua

Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко заявив, що Кабінет міністрів Миколи Азарова вирішив, що умови кредиту, який пропонує Російська Федерація, є більш прийнятними, ніж запропоновані Міжнародним валютним фондом.

Про це Бойко сказав в ефірі одного з українських телеканалів. Віце-прем'єр зазначив, що Росія запропонувала Україні кредит у розмірі 15 млрд дол. під 5% річних, у той час як МВФ пропонував під 4%, але з невигідними додатковими умовами.

"Умовою виділення кредиту МВФ була необхідність підвищення наших комунальних тарифів на 40% у перший рік і ще на 40% - у другий. А, крім того, глибока девальвація гривні, тобто просто ліквідація фіксованого курсу валюти", - додав чиновник.

Тому, за його словами, уряд вирішив, що умови російського кредиту є більш прийнятними, оскільки він "не накладає на нашу економіку яких-небудь обтяжень".

"От і було прийнято рішення взяти цей кредит для модернізації економіки, підвищення соціальних стандартів та покращення бюджетної ситуації в країні", - підкреслив Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Бойко пояснив, чому Кабмін вибрав кредит Путіна, а не МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути