понеділок, 23 квітня 2012 16:27

Вихід із кризи покладають на найманих працівників, а не на купку капіталістів - Чемерис

Вихід із кризи покладають на найманих працівників, а не на купку капіталістів - Чемерис
Володимир Чемерис: Прірва між невеличкою кількістю багатіїв і бідних величезна. Фото: radiosvoboda.org

Виконавча, законодавча і судова влада розвивають інтереси тільки одного ефективного прошарку - великого капіталу. Інші соціальні групи ні в парламенті, навіть серед опозиції, ні в інших владних структурах не представлені.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив член правління Української Гельсинської спілки, співкоординатор акції "Україна без Кучми", коментуючи представлення декларацій про доходи високопосадовців. заявив Володимир Чемерис.

"Прірва між невеличкою кількістю багатіїв і бідних величезна. Всі реформи теперішнього уряду, уряду помаранчевих, Кучми робилися лише в інтересах великого капіталу, лише в інтересах прибутку. Проект Трудового кодексу чи закону про зайнятість населення, який вніс Кабмін, говорять про те, що наймані працівники повинні більше працювати. Країну потрібно виводити з кризи. І це хочуть зробити таким способом, щоб покласти весь тягар на найманих працівників, селян, інтелігенцію. Але жодним чином не на купку капіталістів", - зазначив він.

За його словами, політика влади залежить не стільки від статків, які вони отримують, а від того, які соціальні інтереси вони представляють.

"Американські президенти Білл Клінтон і Джорж Буш - це великі мільярдери. На відміну від Барака Обами. І коли Обама став президентом, в США розпочалися реформа охорони здоров'я. Обама хоче дати медичну страховку 40 мільйонам американцям, які її не мають. Також він хоче змінити оподаткування, щоб ті, хто мають більші прибутки, платили більше податків", - навів приклад Чемерис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держборг єврозони сянгув максимальної позначки за всю історію євро

Нагадаємо, як свідчать податкові декларації, більшість українських можновладців, статки яких оцінюються сотнями тисяч або навіть мільйонами доларів, отримують матеріальну допомогу від держави.

Так, прем'єр-міністр Микола Азаров зі статком 837 тис. 264,01 грн отримав матеріальної допомоги на 40,62 тис. грн.

А міністру фінансів Юрію Колобову, який задекларував 1 млн 511,08 тис грн доходів, держава заплатила 78,223 тис. грн.

На думку Дмитра Корчинського, члени уряду беруть матеріальну допомогу, бо для них це інстинкт: "вони крадуть, як дихають".

Зараз ви читаєте новину «Вихід із кризи покладають на найманих працівників, а не на купку капіталістів - Чемерис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути